Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Συλλαλητήριο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας

3 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014 – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 7Μ.Μ.  ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ11 ΟΚΤΩΒΡΗ 2014 – ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 7Μ.Μ.  -ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ 2014 – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12Π.Μ. (ΑΘΗΝΑ)

ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ- ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ 

Από κάθε πλευρά τα αντιλαϊκά μέτρα συνεχίζουν να χτυπούν εμάς και τις οικογένειές μας. Παράλληλα, η ανεργία δεν ανακόπτεται, και η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται για: Νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση, αποψίλωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, παραπέρα συρρίκνωση της πρόνοιας, συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα, ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων.

Στον κλάδο μας όλα τα παραπάνω συνδέονται και με την κατάργηση της Κυριακής αργίας (δεν είναι νομοθετικά κατοχυρωμένη, η απόφαση του ΣΤΕ μιλάει για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές μέχρι το τέλος του χρόνου) με στόχο το περαιτέρω κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, τη μεγαλύτερη επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, το πράσινο φως στον εργοδότη να «χρησιμοποιεί» τον εργαζόμενο όσες ώρες θέλει όποιες μέρες θέλει, τη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων για εργασιακά δικαιώματα, τη μείωση του «εργατικού κόστους» για τους εργοδότες.

Απέναντι όμως από τη δική μας κατάσταση υψώνεται ο τζίρος και τα κέρδη των μεγάλων ομίλων στο εμπόριο. Η ανάπτυξη μεγάλων ομίλων όπως ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΒ, JUMBO, HONDOS, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ κλπ. «πάτησε» στη σκληρή δουλειά των εργαζομένων, στις απολύσεις χιλιάδων συναδέλφων, στην απληρωσιά και την ανασφάλιστη εργασία.

Για αυτήν την επίθεση που μας αφορά όλους, αφορά κάθε εργατική οικογένεια, είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης. Να δώσουμε τώρα αποφασιστική, μαχητική απάντηση, στη νέα σκληρή σύγκρουση με τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε., συμμετέχοντας μαζικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων μαζί με εργαζόμενους και σωματεία από άλλους κλάδους της περιοχής.

Να μπουν στη μάχη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι ωρομίσθιοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι νεολαία που δουλεύει 5μηνα προγράμματα, οι εργαζόμενες γυναίκες μητέρες, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες που έχουν συμβάσεις μέσα εργολαβίες, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι, οι μετανάστες.

Δεν υπάρχει περιθώριο για αναμονή, δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αποδοχή της σημερινής κατάστασης.

Οι κατακτήσεις που είχαμε στο παρελθόν (συλλογική σύμβαση εργασίας, 40ωρο, 5θήμερο, 8ωρο, Κυριακή αργία κλπ) κατακτήθηκαν μέσα από σκληρές, ανυποχώρητες μάχες και θυσίες.

- Αποφάσισε να πάρεις τη ζωή σου, στα χέρια σου.
-Έλα να συζητήσουμε, να έχεις γνώση για το τι μας ετοιμάζουν κυβέρνηση, μονοπώλια, ΕΕ. 
-Σπάσε το φράγμα της μοιρολατρίας και του φόβου.

-Η αναποτελεσματικότητα ισχύει εκεί που δεν συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους αγώνες.

-Η εργοδοσία δεν είναι ποτέ ¨αναποτελεσματική¨ γιατί παρότι οι εργοδότες έχουν το κράτος δικό τους, τους νόμους δικούς τους, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους στο πλάι τους, συμμετέχουν και στα σωματεία τους.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
  • · Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • · Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
  • · Υπογραφή κλαδικής σύμβασης. 
  • · Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, όχι στην φοροληστεία και τον ΕΝΦΙΑ.
  • · Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία, να αναγνωρίζεται αυτός ο χρόνος ως συντάξιμος. 
  • · Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  • · Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...