Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Σίμου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος για την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων των Λατομείων Καρύστου

Την απαλλαγή των υλοτόμων από το δασικό φόρο πέτυχε ο Σίμος Κεδίκογλου. Νέα συνάντηση με Ταγαρά για την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων των Λατομείων Καρύστου.

Την απαλλαγή των υλοτόμων από την καταβολή του δασικού φόρου πέτυχε ο Σίμος Κεδίκογλου, βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας μετά τις συνεχείς πιέσεις και χάρη στη συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.
Ταγαρά Νίκου.


Συγκεκριμένα, αναμένεται να κατατεθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας σχετική τροπολογία, βάσει της οποίας θα ισχύει το παλαιό καθεστώς, που προέβλεπε: «τη διενέργεια ατελώς των υλοτομιών στα μη δημόσια δάση ήτοι χωρίς καταβολή δασικού φόρου». 

Ο Σίμος Κεδίκογλου σε νέα συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Ταγαρά, στην οποία συμμετείχε το σωματείο Λατόμων Καρύστου και Νομικοί Σύμβουλοι έθεσε, επίσης, το ζήτημα της άμεσης εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις άδειες εκμετάλλευσης των Λατομείων Καρύστου, ζητώντας να παραταθεί και ο χρόνος υποβολής των σχετικών φακέλων, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μην απορριφθούν οι μελέτες. Η πρόταση που κατατέθηκε ήταν να υπάρξει συντονισμός των μηχανικών ώστε να εφαρμοστεί ενιαία ο νόμος.

Παράλληλα, συζητήθηκε το θέμα των εγγυητικών επιστολών εκμετάλλευσης και αποκατάστασης των εκτάσεων των Λατομείων. 

Ο κ. Ταγαράς ζήτησε τη συνεργασία των Νομικών Συμβούλων έτσι ώστε να παρουσιάσουν εισήγηση που θα διευκολύνει και θα διασφαλίζει τους λατόμους.

Τέλος, έγινε από τον Σίμο Κεδίκογλου αναφορά στο αίτημα του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Εύβοιας για τη συμπληρωματική κατανομή της οικονομικής ενίσχυσης.

Ο κ. Ταγαράς συμφώνησε, ότι θα πρέπει οι ρητινοκαλλιεργητές να στηριχθούν και να ζήσουν αξιοπρεπώς συνεχίζοντας την ενασχόλησή τους, καθώς αποτελούν τους φυσικούς προστάτες των δασών μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...