Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Με διαδικασίες-εξπρές ο χαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων

Διαδικασίες-εξπρές για τον χαρακτηρισμό μιας έκτασης ως δασικής ή μη, καθιερώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Με το νέο νόμο για τα δάση, περιορίζεται στις 10 ημέρες το χρονικό όριο για την επίδοση της πράξης χαρακτηρισμού στον ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων». Σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να αναρτάται η απόφαση του δασάρχη και στο δικτυακό τόπο του υπουργείου.

Σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, εκδίδονται γύρω στις 20.000 πράξεις χαρακτηρισμού τον χρόνο. Όπως λένε οι δασικοί υπάλληλοι, στην Αττική για να βγει μια πράξη χαρακτηρισμού απαιτείται πάνω από ένας χρόνος.

Για τα μεγάλα έργα ο νόμος προβλέπει την έκδοση πράξης χαρακτηρισμού μέσα σε 45 ημέρες και συζήτηση των αντιρρήσεων, που μπορεί να υπάρξουν, στην πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής μετά τη διατύπωσή τους.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος επικαλείται την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια. Στην πραγματικότητα θέλει να καθιερώσει συνοπτικές διαδικασίες για το χαρακτηρισμό ή τον αποχαρακτηρισμό μιας έκτασης, για να διευκολυνθούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θέλουν να βάλουν στο χέρι δάση και δασικές εκτάσεις.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...