Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στην Αιδηψό το Συνέδριο της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Οργάνωσης Θερμαλισμού, που θα διεξαχθεί στην Αιδηψό το διάστημα 9 με 11 Οκτωβρίου 2014 θα κηρύξει η Υπουργός Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη Όλγα αποδεχόμενη την πρόσκληση που της απηύθυνε ο Σίμος Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας της μαζί με την Δήμαρχο Ιστιαίας- Αιδηψού κα Λίνα Ευσταθίου-Σπανού και τους συνδιοργανωτές κ Αγγελίδη Ζήση, πρόεδρο της Ένωσης Επιχειρήσεων Θερμαλισμού Ελλάδας και κ. Σκουρτανιώτη Γιώργο, πρόεδρο του
Συλλόγου Υδροθεραπευτηρίων Αιδηψού. 


Σε συνάντηση που είχαν σήμερα (17-09-2014) στο Υπουργείο Τουρισμού συζητήθηκαν ζητήματα προβολής και προώθησης του ελληνικού θερμαλισμού ως προϊόν τουρισμού στο εξωτερικό στο πλαίσιο των νέων αντιλήψεων που διαμορφώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την αναγνώριση και ένταξη της υδροθεραπευτικής αγωγής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Μέσα από τη διοργάνωση του Συνεδρίου με θέμα: «Οι Προοπτικές του τουρισμού –θερμαλισμού σε διαφορετικές Γεωγραφικές Ενότητες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νόμου για την υγεία» η Αιδηψός θα αναδειχθεί ως πόλη της υγείας και ως «εργαστήριο» παραγωγής νέων ιδεών για τον ιαματικό τουρισμό. 

Παράλληλα, τέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες υδροθεραπευτηρίων με την ανάκληση των αδειών λειτουργίας.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε, ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργούν χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και παράλληλα θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να καλυφθεί το κενό νόμου, που υπάρχει όσον αφορά στην πρόβλεψη ως προς τη μέθοδο υγιεινής διάθεσης των λυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...