Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Με "πλαφόν" για όλες τις διαγνωστικές εξετάσεις ο νομός Ευβοίας

Ανά νομό και ανά πάροχο θα κατανέμεται ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ (5,8 εκατ. ευρώ η  «πίστωση» στο νομό Ευβοίας) για τις διαγνωστικές εξετάσεις, για τις οποίες με υπουργική απόφαση καθορίζεται όριο συνταγογράφησης
Τα κριτήρια θα είναι αναλογικά, ανά πληθυσμό-ανάγκες, αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε παρόχου την προηγούμενη χρονιά.
Όπως αναφέρει η έντυπη “Καθημερινή” σύμφωνα με τον πίνακα που περιλαμβάνεται στην υπουργική απόφαση η Αττική «πιστώνεται» από τον ΕΟΠΥΥ με 106, 8 εκατ. ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις, ο νομός Θεσσαλονίκης με 31 εκατ. ευρώ, ο νομός Αχαΐας με 8,6 εκατ. ευρώ, ο νομός Ηρακλείου με 8,5 εκατ. ευρώ και ο νομός Λάρισας με 7,9 εκατ. ευρώ. Την πρώτη δεκάδα με τους νομούς που παίρνουν σημαντικό μερίδιο από το κονδύλι για τις εξετάσεις συμπληρώνουν οι νομοί Ευβοίας (5,8 εκατ. ευρώ), Αιτωλοακαρνανίας (5,8 εκατ. ευρώ), Μαγνησίας (5,6 εκατ. ευρώ), Δωδεκανήσου (5,3 εκατ. ευρώ) και Σερρών (4,9 εκατ. ευρώ).

Σε ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει οτι  στόχος της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στη συνταγογράφηση είναι η διαχείριση των κλειστών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ και η αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται ανά κατηγορία παρόχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...