Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Χαλκιδέων

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Αυγούστου η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλκιδέων. Ο Χρήστος Παγώνης κατά τη διάρκεια του όρκου
Η τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στη Χαλκίδα και φυσικά παρόντες ήταν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων. Το παρών τους όμως έδωσαν και οι νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι των δήμων Κύμης-Αλιβερίου, Ερέτριας και Διρφύων-Μεσσαπίων, Θανάσης Μπουραντάς, Αμφιτρίτη Αλημπατέ και Γιώργος Ψαθάς, καθώς και ο νεοεκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός.


Παρόντες ακόμη ήταν και ο πρώην δήμαρχος Χαλκιδέων Γιάννης Σπανός, ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο Δημήτρης Κατσούλης, ο Κώστας Χαϊνάς, ο βουλευτής Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία, ακολούθησε η ανάγνωση του όρκου από το νεοεκλεγμένο δήμαρχο, η ορκωμοσία των συμβούλων ενώ ο Μητροπολίτης Χαλκίδας παρέδωσε στο νέο Δήμαρχο το κλειδί της πόλης. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η πολιτική ορκωμοσία με το Δήμαρχο και τους συμβούλους να βάζουν τς υπογραφές και να λαμβάνουν έναν πάπυρο και ένα αναμνηστικό μετάλλιο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αναπληρωτός Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα να είμαι εδώ στη Χαλκίδα σήμερα, για να πω δυο λόγια και να ευχηθώ καλή δύναμη στη νέα δημοτική αρχή. Δήμαρχε καλή δύναμη. Η δημοκρατία μας βασίζεται σε 3 πυλώνες. Στο συνδικαλισμό, στα δικαιώματα δηάδη των πολιτών, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Βουλή των Ελλήνων, το κοινοβούλιο. Δήμαρχε, επειδή υπήρξα αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, γνωρίζω τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των δήμων ειδικά των περιφερειακών δήμων και των μεγάλων δήμων, γιατί ο Δήμος της Χαλκίδας είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος δήμος. Θέλω να σας πω ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι δύσκολη αλλά με το μεράκι και την αγάπη που εσείς σήμερα ευχαριστήσατε τους συμπολίτες σας και ζητήσατε τη βοήθεια τους πιστεύω θα τα καταφέρετε. Σας το εύχομαι από καρδιάς. Θέλω να πω τίποτα άλλο παρά μόνο να πω σαν Λακεδαιμόνιος, ότι σας εύχομαι καλή υγεία, επιτυχία, σεβασμό στον πολίτη. Δήμαρχε μου ότι επιβάλλει η αξιοπρέπεια των πολιτών πρέπει να το κάνεις. Αυτή είναι η δική μου ευχή».

Πηγη eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...