Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΚΟΒ Υγείας ΚΚΕ Νοσ. Χαλκιδας: ''Το θράσος επιβάλλεται να έχει και όρια κ.Μαρκόπουλε''

Ανακοίνωση ΚΟΒ Υγείας ΚΚΕ Νοσ. Χαλκιδας: Αγαπητοί συνάδελφοι και συμπολίτες, Το θράσος επιβάλλεται να έχει και όρια! Στην περίπτωση όμως του κ. Μαρκόπουλου δεν ισχύει κάτι τέτοιο. 
Γι’ αυτό και όταν μιλάει για κόμματα είναι υποχρεωμένος να ονοματίζει και όχι να αφήνει υπόνοιες συνδιαχείρησης στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Θα πρέπει να ενημερώνεται αναλυτικά και με στοιχεία όσων αφορά το τι πράττει ο καθένας για τη «σιωπή και στήριξη μιας νοσηρής», όπως λέει, «κατάστασης», στο χώρο του νοσοκομείου.

Ξεχνά ότι το Κ.Κ.Ε., εδώ και 25 χρόνια, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής στο χώρο αυτό, κατήγγειλε μέσα από τις ερωτήσεις του στη Βουλή, είτε με ντόπιο βουλευτή, όταν είχε εκλεγμένο, είτε με την κοινοβουλευτική του ομάδα, την πλήρη και καθολική ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που πραγματοποιήθηκε με μια σειρά αντιδραστικών νόμων και μέτρων, κάτω από τις εντολές της Ε.Ε. και των μονοπωλίων. 

Ξεχνά τι έπραττε το Κ.Κ.Ε., τις εποχές που άρχισαν να εκχωρούνται υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, η φύλαξη, το 5ευρω κατά την είσοδο στα επείγοντα ή το 25ευρω.

Οι συνδικαλιστές του Κ.Κ.Ε., μέσα στο συνεπές ταξικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ.,  μαζί με όλους εκείνους που έχουν επιλέξει να πολεμούν από το ίδιο μετερίζι, ανέδειξαν την πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών Υγείας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, είτε αφορούσε την υποχρηματοδότηση, την περικοπή παροχών και αναλώσιμου υλικού και τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. 

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ τον κ. Μαρκόπουλο, να μιλά για τα πραγματικά προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο χώρο, που έχουν πλέον φυσική ηλικία 50 ετών και εργασιακή 30, που βρίσκονται σε κατάσταση εξόντωσης- μέσω της υπερεντατικοποίησης της εργασίας 
τους-.

ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ τον κ. Μαρκόπουλο, να ζητά μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων- αν και είναι όπως θέλει να λεει γιατρός και πλήρως ενημερωμένος για την κατασταση που επικρατεί στο χώρο-. 

ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, που να ζητά να μην εφαρμοστούν οι εξοντωτικές περικοπές των υγειονομικών, που τους έφεραν στην δινή θέση να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους (στεγαστικά δάνεια, σπουδές παιδιών κλπ), τη στιγμή που παίρνουν στα χέρια τους μηνιάτικες αποδοχές 150 με 300 ευρώ.

Που βρισκόταν ο κύριος βουλευτής, όταν το Κ.Κ.Ε με το Π.Α.ΜΕ. έκανε παρεμβάσεις στη ΔΕΗ της Χαλκίδας για διακανονισμό σε ρεύματα ώστε οι εργαζόμενοι του χώρου να μην μείνουν στο σκοτάδι; 
Και αφού «το αξιακό» του «σύστημα, δεν έχει μολυνθεί από την πολιτική απαξίωση», δεν είδαμε να κάνει καμία κίνηση, όταν 5/10 Ευβοιώτες, που έρχονται ανασφάλιστοι να νοσηλευτούν, τους στέλνονται οι λογαριασμοί κατ’ οίκον και αν έπειτα δεν μπορούν να πληρώσουν, μέσω εφορίας. 

Το Κ.Κ.Ε. δεν περιμένει «προκλήσεις» για να αντιδράσει. Βρίσκεται συνεχώς στους δρόμους, διεκδικώντας για τους εργαζόμενους και το λαό, ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση στους χώρους παροχής υπηρεσιών Υγείας. 

ΠΑΛΕΥΕΙ για ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ και όχι γιατρών με ημερομηνία λήξεως 12 μηνών, σε αριθμούς που δίνει έστω και το Υπουργείο Υγείας, σε συνθήκες ωστόσω εργασιακές του 2014 και όχι του 1980.
Καθότι γιατρός θα όφειλε να γνωρίζει ότι για καλυφθούν τα σαββατοκύριακα και εφημερίες σε ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, το οποίο 
ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ 365 μέρες το χρόνο, χρειάζεται ανα ειδικότητα και κλινική τουλάχιστον 10 ειδικευμένους γιατρούς, ώστε να ανταποκρίνονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στα καθήκοντα τους.

Αν γνωρίζει ο κ. Μαρκόπουλος μαιευτήρες, ΩΡΛ, νευρολόγους, δερματολόγους, οδοντιάτρους, παιδιάτρους, ουρολόγους, που έχουν θέση μόνιμη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και δεν είναι στις θέσεις τους, να μας τους πει να τους γνωρίσουμε και εμείς. Αλλά και ακόμα και αυτοί που είναι εκεί, παλεύουν καθημερινά σε συνθήκες γαλέρας, για να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους, παρότι έχουν φυσική ηλικία 60 ετών και εργασιακή 30-40 χρόνια. 

Μάλλον ο κ. Μαρκόπουλος, δεν έχει ιδέα, λόγω του ότι ιδιωτεύει. Τι σημαίνει να ‘σαι γιατρός ή νοσηλευτής μάχιμης ειδικότητας, σε νοσοκομείο που εφημερεύει 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. 
Όντως δεν απαιτείται κάποιος να είναι πολιτικός στην αντιπολίτευση, ώστε να μπορεί στο χώρο να γίνεται «ενοχλητικός», και πάνω απ’ όλα να διεκδικεί λύση στα προβλήματα με τους αγώνες του. 

Κάθε εργαζόμενος, στο χώρο, μαζί με τους πολίτες, επιβάλλεται να είναι μπροστάρης  για τις «προσφερόμενες» υπηρεσίες Υγείας για το λαό. 
Γι’ αυτό το Κ.Κ.Ε. με το Π.Α.ΜΕ. παλεύει για να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας, κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων που έχουν παρθεί γι’ αυτήν, ζητά και διεκδικεί τη συμμετοχή του λαού και των εργαζομένων σε αυτή την υπόθεση. Απαιτεί αλλαγή της πολιτικής στο χώρο της Υγείας, σε άλλη βάση, με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος, μέσα από κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και ωστέ μέρος του κοινωνικά παραγώμενου πλούτου να αποδίδεται πραγματικά στο Σύστημα Υγείας.

Θεωρούμε, ότι το «ενδιαφέρον» του κ. Μακρόπουλου είναι πολύ «όψιμο» και εντάσσεται στα γενικότερα πολιτικά και προεκλογικά παιχνίδια αναδιάταξης του ρευστού πολιτικού σκηνικού που υπάρχει στη χώρα μας. 

Σε αυτή τη βάση γίνονται και οι παρεμβάσεις του στο νομό μας και ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Συν τοις άλλοις, εκφράζουν ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις, για τη νομή του χώρου, ψηφοθηρία και πελατειακή σχέση. Σε καμιά περίπτωση, το όποιο ενδιαφέρον, δεν έχει σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο άλλος μας στην Εύβοια. 

Το Κ.Κ.Ε., οι μικροπολιτικές τέτοιου τύπου και τα προσωπικά αλισβερίσια στο χώρο το αφήνουν παγερά αδιάφορο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...