Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ο Αναγνωστάκης για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα & την Ηλεκτρομηχανική Κύμης

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του Νομοσχεδίου ¨Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις¨.

Αρχικά έκανε έκκληση στη Διεθνή Κοινότητα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να παρέμβουν καταλυτικά για την επίλυση του προβλήματος κατοχής Παλαιστινιακού εδάφους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο των 40 χρόνων από την πτώση της Δικτατορίας και κάλεσε τις
δημοκρατικές δυνάμεις σε επαγρύπνηση, ώστε να μην δοθεί έδαφος σε φιλοναζιστικές δυνάμεις όπως πρόσφατα έχει παρατηρηθεί στη χώρα μας. 


Επί του Νομοσχεδίου, ο βουλευτής της Εύβοιας δήλωσε ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα το υπερψηφίσει καθώς δεν υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις ως προς τις προβλέψεις του, οι οποίες κρίνονται ως επί το πλείστον θετικές, αν και θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερη απήχηση αν το σύνολο των τροπολογιών της Δημοκρατικής Αριστεράς επί του νομοσχεδίου είχαν γίνει αποδεκτές.

Επικέντρωσε το ενδιαφέρον του, σε τροπολογία του νομοσχεδίου που αναφέρεται στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στις θυγατρικές εταιρείες, δηλώνοντας ότι η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα αποπληρωμής εργαζόμενων, οι οποίοι έχουν παραμείνει απλήρωτοι εδώ και τουλάχιστον 12 μήνες και ως προς αυτό το σημείο κρίνεται θετική η τροπολογία. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμία αναφορά για τους εργαζόμενους στο μελλοντικό σχήμα της ΕΑΣ, γεγονός που επιτείνει την αγωνία των εργαζόμενων καθώς η αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον διατηρείται και συνεχίζεται.

Τέλος, συνέδεσε την ακραία αποβιομηχάνιση που βιώνει η Στερεά Ελλάδα και ειδικότερα η Εύβοια, με τη λειτουργία της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, ζητώντας να μην προστεθούν και άλλοι εργαζόμενοι στη μακριά λίστα των ανέργων που έχει ο νομός τη Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...