Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αναφορά για να λάβουν οι δημότες Καρύστου τα αντισταθμιστικά οφέλη που δικαιούνται λόγω Α.Π.Ε. στην περιοχή

Την επιστολή του νυν δημάρχου Καρύστου για τη μείωση λογαριασμών ρεύματος οικιακής χρήσης κατέθεσε ως αναφορά ο Συμεών Κεδίκογλου προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εσωτερικών.

Στην αναφορά του, ζητά να εφαρμοστούν οι νόμοι που προβλέπουν ειδικό τέλος στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών, όπου έχουν εγκατασταθεί Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συγκεκριμένα στους δημότες Καρύστου που από το 2010 που έχει ψηφισθεί ο νόμος δεν τους έχει αποδοθεί.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς : Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής 
Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Απόδοση αντισταθμιστικού οφέλους στους δημότες και τους δήμους, όπου είναι εγκατεστημένοι σταθμοί Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, βάσει του ν. 3851/2010. 

Καταθέτω ως αναφορά την με αρ. πρωτ. 12120 / 22-07-2014 επιστολή του Δήμου Καρύστου νομού Εύβοιας με θέμα «Μείωση λογαριασμών ρεύματος οικιακής χρήσεως βάσει του ν. 3851/2010. 

Με την επιστολή του, ο νυν Δήμαρχος Καρύστου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «από την ψήφιση του Νόμου 3851/2010, έχουν περάσει 4 χρόνια και ακόμα το ποσό μέχρι ποσοστού 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. δεν έχει αποδοθεί στους οικιακούς καταναλωτές του Δήμου Καρύστου».

Σημειώνεται ακόμα ότι και στο νόμο 4203/2013, άρθρο 5, ο οποίος ψηφίσθηκε την 1η Νοεμβρίου 2013, διευκρινίστηκε ο επιμερισμός ειδικού τέλους στους οικιακούς καταναλωτές περιοχών όπου εγκαθίστανται έργα Α.Π.Ε.

Παρακαλώ για την εξέταση των αναφερομένων στην επιστολή και για την απάντησή της προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των ψηφισθέντων νόμων. 



Αθήνα, Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...