Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Προκηρύχθηκε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ίδρυση επιχείρησης από άνεργους ως 35 ετών

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοίνωσε την 2η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» το οποίο θα ενισχύσει 900 άνεργους νέους και νέες (έως 35 ετών) που θέλουν να ιδρύσουν δική τους επιχείρηση.


Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην
καινοτομία.

Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:

- 500 άνεργοι από τις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
- 400 άνεργοι από τις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 10.000 ευρώ και θα καταβληθεί σε 3 δόσεις.


Οι αιτήσεις για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται από 21 Ιουλίου έως 21 Αυγούστου 2014 με αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Την 1η φορά που έτρεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι επενδυτικές προτάσεις που υπέβαλλε η PLAN A.E. εγκρίθηκαν σε ποσοστό 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...