Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών» Δήμου Ερέτριας - προεκλογική τακτική & Συμβολισμοί

Ενώ είναι πλέον γνωστό σε όλους,το ποιους βαραίνει η ευθύνη για τα κακώς κείμενα στον Δήμο μας, τα <<πυρά>> στράφηκαν αναίτια εναντίον της ΔΗ.Κ.ΕΠ.,με το καλημέρα της διακήρυξής της και την δήλωση συμμετοχής της στις Δημοτικές Εκλογές. Όλες οι καινοτομίες που έφερε στο προσκήνιο των δημοτικών πραγμάτων βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της αμφισβήτησης, είτε από στελέχη άλλων συνδυασμών είτε από διάφορους - μερικές
φορές αγενείς και προκλητικούς - παρατρεχάμενους !!!

Οι βολές των επιθέσεων επαναληπτικές και σε κάθε περίπτωση άστοχες, αποκαλύπτουν εμφανώς την ταραχή και την ενόχληση αυτών των κέντρων. Η αρχή έγινε με την κατηγορία του συνωστισμού και του <<μποτιλιαρίσματος>>,καθώς ισχυρίστηκαν ότι είναι υπερβολικός ο αριθμός των συνδυασμών χωρίς να σκέπτονται ότι ο πλουραλισμός είναι υγεία για την δημοκρατία !!! 
Κατόπιν έβαλαν στόχο τις διαδικασίες με τις οποίες εκλέξαμε τον επικεφαλής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.,κρίνοντας εξ αποστάσεως ως μάντεις παρατηρητές, για το πως εξελίχθηκε η όλη διαδικασία. Ενώ ήξεραν και αφού τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν - όπως και ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου - δεν προσήλθαν καθόλου στις διαβουλεύσεις εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αλλά και αυτοί μόνο για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.
Στην συνέχεια,στοχοποιήθηκαν οι ιδεολογικές ταυτότητες του επικεφαλής κυρίως,αλλά και των υπολοίπων υποψηφίων της Κίνησης,με αποκορύφωμα να απαιτηθεί η δημόσια και ονομαστική σχετική δήλωση του κάθε μέλους της,για τα κομματικά <<πιστεύω>> του.
Προκλητικά και επιδεικτικά όμως,το ίδιο,δεν απαιτήθηκε από κανέναν άλλο Συνδυασμό και οικειοθελώς δεν έπραξε κάτι ανάλογο,κάποιο μέλος ή υποψήφιός τους.
Όλοι οι άλλοι <<ανεξάρτητοι>>,μονάχα η ΔΗ.Κ.Ε.Π.κατευθυνόμενη.


Άλλο καινούργιο φρούτο που επινόησαν,είναι το ότι δεν έχει δοθεί ακόμα φωτογραφία του υποψηφίου Δημάρχου της ΔΗΚΕΠ και ότι έτσι κάτι προσπαθούμε να κρύψουμε. Η επιλογή να μην δώσουμε αμέσως φωτογραφίες του υποψήφιου επικεφαλή μας στην δημοσιότητα σαφώς δεν ήταν τυχαία αλλά στοχευμένη και συνειδητή επιλογή μας. 
Συνιστά δε ,καθολική και ομόφωνη επιλογή των μελών του Συνδυασμού,και έχοντας ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα για εμάς,καθώς με τον τρόπο αυτό, επιθυμούμε να καταδείξουμε ότι δεν είμαστε προσωποπαγές και αρχηγικό σχήμα, αλλά μία ομάδα ανθρώπων που συνδιαλέγονται ανοικτά και διαβουλεύονται ελεύθερα, παίρνοντας αποφάσεις συλλογικές, στο πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεργασίας, προβάλλοντας έτσι την φιλοσοφία και τακτική που πρόκειται να ακολoυθήσουμε, εάν οι πολίτες μας δώσουν εντολή για την διαχείριση του Δήμου,με την απαραίτητη δική τους ενεργό συμμετοχή !!! 
Τι θράσσος,να αποτολμηθεί μια τέτοια <<ιεροσυλία>>,ώστε να διαταραχθεί το καθιερωμένο και <<απαραβίαστο>> προεκλογικό πρωτόκολλο,με <<κρυφτούλι>> πίσω από λογότυπα και σκίτσα !!!
<<Μα να μην έχετε βγάλει ακόμη μια φωτογραφία...
Τι συμπεριφορά είναι αυτή ;;; >>, ειπώθηκε εν μέσω ιδιαίτερης συνομιλίας,προ εβδομάδος, σε υποψήφιο της Κίνησης,από συμμετέχοντα σε άλλη Δημοτική Παράταξη.
Ομολογουμένως,είμαστε σε δεινή θέση,βασικά σε Εθνικό,μοιραία δε και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης,με την κατάσταση να γίνεται όλο και πιο ζοφερή.
Ένας από τούς ισχυρότερους παράγοντες,για εμάς στην Κίνηση,που οδήγησε σ τα παραπάνω επακόλουθα,αποτελεί ο εγκλωβισμός και η <<στοίχιση>>,πίσω από ένα και μοναδικό πρόσωπο που κατέχει την <<αποκλειστική>> αλήθεια και επιβάλλεται να ακολουθηθεί πιστά,χωρίς αντιρρήσεις και παρεκκλίσεις.
Κατά την ταπεινή δική μας,συνολική σαν Συνδυασμός,άποψη,<<κλειδί>> για την ανάτασή μας,Εθνικά και Τοπικά,όπως την αντιλαμβάνεται το σύνολο του Λαού,με τις όποιες νοητικές και παιδευτικές διαφοροποιήσεις του καθενός,είναι η αποδέσμευση της κοινωνίας,από την κυριαρχία του <<εγώ>>,και την μετάβαση στην νοοτροπία του Εμείς,με τις αποφάσεις να εκπορεύονται και να αποσκοπούν προς όφελος του Συνόλου.
Στην βάση όλης αυτής της φιλοσοφίας και νοοτροπίας,πατά και εκπέμπεται προς την Τοπική Κοινωνία,η εν λόγω στάση μας, στο τρίπτυχο,λογότυπο-σήμα-φωτογραφίες,μέχρι στιγμής.
Ενημερώνουμε πάντως κλείνοντας το παρόν,κυρίως του εραστές της παραδοσιακής προεκλογικής τακτικής,πως δεν θα παραμείνουμε φανατικά <<αιρετικοί>> μέχρι τέλους, και δεν θα προσέλθουμε <<καλυμμένοι>> στις κάλπες. Είμαστε και εμείς απλοί καθημερινοί και προσιτοί χαρακτήρες της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό να εκτεθούμε στον φωτογραφικό φακό,σε τόπο και χρόνο που θα κρίνουμε πρόσφορο,με τον κατάλληλο συμβολισμό, πιστοί στις αρχές μας και τον σκοπό συγκρότησης της Κίνησης.


Γραφείο Τύπου


ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Ερέτρια 17/04/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...