Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Επιμελητήριο Εύβοιας: Ευχαριστήρια επιστολή σε Βουλευτές Ευβοίας

Με την από 12-12-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α/240/12-12-2012) και συγκεκριμένα με το άρθρο 6, παρ. 1, αυτής, που κυρώθηκε με το άρθρο 48 του Νόμου 4111/2013 (ΦΕΚ Α/18/25-1-2013), είχε προβλεφθεί ότι από 1-1-2015 θα καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων στα κατά τόπους Επιμελητήρια, η οποία, πλέον, θα είναι προαιρετική. 


Η θέση όλων των Επιμελητηρίων της χώρας και της ΚΕΕΕ είναι
κάθετη. 

Τα Επιμελητήρια προσφέρουν με συνέπεια σημαντικό έργο στην πρόοδο του τόπου και συντελούν καταλυτικά στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Η δυναμική ύπαρξη τους αποτελεί αναγκαία συνθήκη της καθημερινής οικονομικής ζωής στην χώρα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να καταργηθεί η ρύθμιση αυτή της προαιρετικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους Επιμελητήρια, η οποία δεν εξυπηρετεί το αληθές συμφέρον του επιχειρηματία, και να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς της υποχρεωτικής εγγραφής κάθε επιχειρηματικού φορέα και καταβολής του υφιστάμενου χαμηλού τέλους προσφοράς υπηρεσιών στο αρμόδιο κατά τόπο επιμελητήριο, δεδομένου μάλιστα του ότι η οικονομική επιβάρυνση του κάθε μέλους είναι αντικειμενικά μηδαμινή έναντι των προσφερόμενων εν δυνάμει σημαντικών υπηρεσιών προς τα μέλη. 

Κατόπιν αυτών, η ΚΕΕΕ προωθεί στην Κυβέρνηση τροπολογία - η οποία υπογράφεται και υποστηρίζεται ήδη από 185 περίπου Βουλευτές της χώρας, όλων σχεδόν των κομμάτων – για την αποκατάσταση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια. 

Ανάμεσα στους βουλευτές που στηρίζουν έμπρακτα με την υπογραφή τους την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων και συνεπώς το αναπτυξιακό έργο που αυτά επιτελούν, στην οικονομία του τόπου, στην επιχειρηματικότητα και κυρίως στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι και οι βουλευτές του νομού μας κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ και κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. 

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, ευχαριστεί θερμά τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους του νομού μας, που στέκονται δίπλα στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και δη στις ευβοϊκές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...