Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Στον «χαρτη» των επενδυσεων οι παρανομιες στις παραλιες

φώτο αρχείου 
Άφεση… παρανομιών στους εκμεταλλευτές του αιγιαλού και των παραλιών έδωσε ανήμερα της Μεγάλης Πέμπτης η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που ανάρτησε για δημόσια διαβούλευση. 

Στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 250.000 παράνομα κτίσματα, κυρίως ξενοδοχεία και χώροι εστίασης. 

Με σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο για την «προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», το υπουργείο Οικονομικών ανάβει το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση όλων των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται στην
παραλιακή ζώνη. 

Πρόκειται για έργα που έχουν κατασκευαστεί χωρίς να υφίσταται απόφαση παραχώρησης της παράκτιας χρήσης, τα οποία τώρα οι επιχειρηματίες μπορούν να τα νομιμοποιήσουν πληρώνοντας το ανάλογο τίμημα, δηλαδή την αποζημίωση αυθαίρετης χρήσης, στο κράτος.


Στο ίδιο νομοσχέδιο επιτρέπεται η απευθείας παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού και κοινόχρηστης παραλίας σε πρόσωπα που εκμεταλλεύονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κατασκηνώσεις (κάμπινγκ) και άλλες επιχειρήσεις, ενώ επιτρέπεται η κατασκευή λιμενικών έργων σε ιδιωτικά νησιά. Παράλληλα κτίσματα που δεν εμπίπτουν στις ειδικές περιπτώσεις παραχώρησης θα θεωρούνται παράνομα και θα κατεδαφίζονται.


Διαβαστε περισσοτερα στην Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...