Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μειώνεται –λέει- ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων

Τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3% ,προαναγγέλλουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η μείωση του φόρου μεταβίβασης θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, για τον νέο φόρο ακινήτων, ο οποίος, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ισοδυναμεί με το 5 τοις χιλίοις της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας ( με βάση τις αντικειμενικές αξίες) των φορολογούμενων.


Εν τω μεταξύ ανακριβή χαρακτηρίζει μεανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών , τα δημοσιεύματα περί δήθεν «αρπαγής» ή «δήμευσης» της ακίνητης περιουσίας, ενώ επισημαίνει ότι όλα τα κτίσματα θα φορολογηθούν λιγότερο από φέτος, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχές και η συντριπτική πλειονότητα των φορολογουμένων θα πληρώσουν λιγότερα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το 75-80% θα πληρώσουν λιγότερα, είτε βρίσκονται σε αστικές είτε σε μη αστικές περιοχές, το 15% των φορολογουμένων θα πληρώσουν περίπου τα ίδια και μόνο το 5% των φορολογουμένων (περί τις 290 χιλιάδες φυσικά πρόσωπα κι όχι 400 χιλιάδες, όπως εσφαλμένα αναφέρεται) θα πληρώσουν παραπάνω από φέτος, αλλά όχι υπέρμετρα.
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...