Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Mε το μυαλό τους στον ανασχηματισμό ενώ τα δεινά καθημερινά συσσωρεύονται

Οικολόγοι Πράσινοι: Η αδύναμη και ξέπνοη τρικομματική κυβέρνηση από χθες έγινε πιο ανίσχυρη. Πέρα από τις σκοπιμότητες που υπαγόρευσαν τη μη ξεκάθαρη στάση του κ. Κουβέλη, ως μοναδικός πλέον κυβερνητικός στόχος τίθεται η "καλύτερη" εφαρμογή του επικαιροποιημένου μνημονίου.


Η συζήτηση για το συντονισμό της κυβέρνησης φαίνεται να εξαντλείται στο μοίρασμα των θέσεων που θα ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΕΡΤ παραμένει κλειστή και υποβαθμίζεται στην ατζέντα των συζητήσεων των εταίρων, μαζί με τη δημοκρατία και τις τύχες των εργαζομένων. 

Με αυτά τα δεδομένα, η ελληνική κοινωνία αγκομαχά όχι για την προδιαγεγραμμένη τύχη του όποιου κυβερνητικού σχήματος προκύψει, αλλά για τα επιπλέον δεινά που καθημερινά συσσωρεύονται.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για τις πολυεπίπεδες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να βρει διέξοδο στην κρίση και που υπηρετούν ταυτόχρονα τόσο την προοπτική, όσο και τις ανάγκες του σήμερα. Αλλαγές αφ' ενός στον οικονομικό προσανατολισμό και αφ' ετέρου στο ευρύτερο θεσμικό επίπεδο και στη δημόσια διοίκηση, που απαιτούν τη συναίνεση της κοινωνίας και τη συστράτευση ευρύτερων δυνάμεων, με πολιτική βούληση και όχι το σημερινό μικροκομματικό σκεπτικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
21 Ιουνίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...