Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Kαι να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση δεν θα πέσουν οι τιμές

Την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι στην επικείμενη άφιξη της τρόϊκας θα συζητηθεί η πολυσυζητημένη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, εντείνονται οι αμφιβολίες για την μετακύλιση μιας ενδεχόμενης μείωσης στις τιμές των ακατστημάτων εστίασης.
 Χαρακτηριστική η δήλωση της Ομοσπονδίας των εστιατόρων ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μειώσεων στις τιμές, καθώς οι όποιες αυξήσεις ΦΠΑ απορροφήθηκαν από τους επαγγελματίες και δεν πέρασαν στο τελικό προιόν. 

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μειώσεων, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εστιατόρων Γιώργος Καββαδάς καθώς -όπως είπε- δεν προχώρησαν σε αυξήσεις των τιμών με την αύξηση του ΦΠΑ.

«Η εστίαση δεν μετέφερε την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 23% στις τιμές. Παρόλα αυτά έχει προχωρήσει αντίθετα σε μείωση τιμών όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να μπορέσει να προσελκύσει πελάτες. Νομίζω ότι οι τιμές δεν μπορούν να μειωθούν εκτός εάν η ψυχολογία που θα δημιουργήσει η μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13% σε ορισμένα είδη μπορέσουμε και κατεβάσουμε τιμές» ανέφερε Γ.Καββαδάς.
Αυτή η δήλωση εκτιμάται ότι ρίχνει νερό στα επιχειρήματα της τρόϊκας, στελέχη της οποίας είχαν εκφράσει σκριβώς αυτόν τον φόβο.

Να σημειωθεί, ότι πρόσφατα παράγοντες του Υ. Οικονομικών είχαν τονίσει ότι από την 1η Ιουλίου έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τον συντελεστή 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, εφόσον, φυσικά, υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο με τους επικεφαλής της τρόικας.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...