Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη απειλούν Δήμαρχοι των υπό ενοικίαση νησιών - Θετικός ο Δήμαρχος Καρύστου

Και ενώ ο Δήμαρχος Καρύστου Ν. Μανώλης με δηλώσεις του στην ΕΡΤ είναι θετικός στο εγχείρημα των υπό ενοικίαση νησιών στα Νέα Στύρα, κάτω από όρους και Προϋποθέσεις,  όπως χαρακτηρίστηκα αναφέρει.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους αιρετούς και τις τοπικές κοινωνίες μετά την απόφαση της Κυβέρνησης, να παραχωρήσει σε ιδιώτες 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες.


Η απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει σε ιδιώτες 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες βρίσκει απέναντί της αιρετούς και τοπικές κοινωνίες.
Πολλά από αυτά είναι χαρακτηρισμένα ως
αρχαιολογικές, Natura ή απαράμιλλου φυσικού κάλλους περιοχές, ενώ άλλα ανήκουν σε ιδιώτες.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου μάλιστα, όπως δήλωσε στο aftodioikisi.gr, εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στη δικαιοσύνη για το "πρωτοφανές ξεπούλημα" και αν δεν αλλάξει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για τις νήσους Στροφάδες.

Ο δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς από την άλλη πλευρά επισημαίνει πως το κράτος γελοιοποιείται για μία ακόμα φορά.
Για νησιά που βρίσκονται σε περιοχή Natura κάνει λόγο ο δήμαρχος Σητείας Θεόδωρος Πατεράκης, σημειώνοντας πως στο έδαφος της νήσου Γράντες, που είναι χαρακτηρισμένη αρχαιολογική περιοχή από το 1976, υπάρχουν μινωικά ερείπια.

"Ως πολίτης και πολιτικός που σέβομαι το περιβάλλον δεν είναι δυνατόν να συναινέσω σε ενδεχόμενη καταστροφή της απαράμιλλης ομορφιάς αυτών των δύο νησιών", τονίζει ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος.

Αναφορικά δε με την ενοικίαση της Θαλασοπούλας, ο δήμαρχος Καβάλας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κώστας Σημιτσής, τονίζει ότι "δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

"Με ποια λογική ιδιωτικοποιούν ένα νησί που ανήκει ήδη στην ιδιοκτησία γνωστού, μάλιστα, εφοπλιστή; Παλαβώσανε τελείως μου φαίνεται", επισημαίνει ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης σχετικά με την αξιοποίηση του Αγίου Γεωργίου.

Τα όσα ισχυρίζεται περί ιδιώτη ιδιοκτήτη επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Κιμώλου Γεράσιμος Μαγγανιώτης, τονίζοντας πως υπάρχει λάθος στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...