Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στο CNN ψηφίζουν για την τύχη μας...



«Να μείνει – να μη μείνει»… Κάπως έτσι, εν μέσω διεθνών σεναρίων και πιέσεων, φαίνεται να μαδούν τη «μαργαρίτα» της παραμονής μας στην Ευρωζώνη τα media απανταχού της γης.

Τούτη την κρίσιμη ώρα, το διαδικτυακό κανάλι του CNN επέλεξε να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική δημοσκόπηση για το αν θα πρέπει να παραμείνει ή όχι η Ελλάδας στην Ευρωζώνη. To «Greece or not to Gr-EE-ce» λοιπόν, με το όνομα της χώρας μας να γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και ειρωνικών σχολίων, για ακόμη μια φορά.


Μέχρι τούτη την ώρα πάντως, η παραπομπή της Ελλάδας από την νομισματική ένωση προηγείται της παραμονής της. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα: «Θα πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει από το Ευρώ», το «ΝΑΙ» συγκεντρώνει το 54% των προτιμήσεων, ενώ το «ΟΧΙ» μόλις το 37%. Ωστόσο, είναι νωρίς για… συμπεράσματα σχετικά με την έκβαση της ψηφοφορίας, καθώς μέχρι τώρα έχουν ψηφίσει μόλις μερικές δεκάδες αναγνωστών.

Επιπροσθέτως, τα σχόλια που ακολουθούν της ερώτησης είναι εξίσου αποκαλυπτικά της εικόνας που έχει καλλιεργηθεί συστηματικά στα διεθνή ΜΜΕ. Καλό είναι λοιπόν, έστω «για την τιμή των όπλων» να παρέμβουμε προκειμένου να αντιστρέψουμε το ερώτημα που θέτει η ιστοσελίδα: Υπάρχει μέλλον για την Ευρωζώνη, χωρίς την ανατροπή των σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ακολουθούνται;

Το link του «Debate» είναι το κάτωθι: http://globalpublicsquare.blogs.cnn.com/2011/09/13/debate-should-greece-exit-the-euro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...