Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Περικυκλώνετε από στεριά και θάλασσα η Νότια Καρυστία



Στήνετε θαλάσσιο πάρκο στους Πεταλιούς.
Φαίνεται ότι το υπουργείο περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματικής αλλαγής υποκύπτει τελικός στους επιδοτουμένους μεγαλοβαρόνους αιολικής ενεργειας,  επικαλούμενο και διαπιστώνοντας μάλιστα καθυστερήσεις! στις διαδικασίες των δημοπρασιών, του νόμου 3851/10.. 'φορτώνοντας' ακόμη περισσότερο την Ν.Καρυστία

και με παράκτια αιολικά πάρκα από θαλάσσης, μετά την έκρηξη που πρόκειται να ύπαρξη επί γης... Και βεβαίως βουή εν τι έρημο με όλο αυτόν τον συνηρμό αιολικών άλλα και τον νέον αιτούντων εταιριών που έρχονται, από τους τοπικά καθ ύλην αρμόδιους, αντιδρώντας επιλεκτικά και ἐνοχλούμενοι ζητώντας εξήγησης.. σε ότι άφορα  ιχθυα.

Η θαλάσσιες περιοχές που είχαν επιλεγεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για την εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων την περίοδο 2012-2017 περιλαμβάνει και τον Ευβοϊκό Κόλπο και πιο συγκεκριμένα την θαλάσσια περιοχή τον Πεταλιόν, μετά την αίτηση ενδιαφέροντος που έχει κατατεθεί από τον όμιλο της ΓΕΚΤΕΡΝΑ για δύο πάρκα στον Ευβοϊκό Κόλπο (Πεταλιοί) και το Θρακικό Πέλαγος

Καθυστερήσεις βεβαίως, νομοταγών διαδικασιών που αφορούσαν τις υπεράκτιες offshore αιολικές εταιρείες, και με ότι αυτό συνεπάγεται με τέτοιου είδους εταιρίες..

Θέλοντας έτσι λοιπόν το αρμόδιο υπουργείο να επιτάχυνση την εισροή επενδύσεων, έχει ήδη έτοιμη την τροπολογία για τις off shore.. Yes Men.. Μια τροπολογία που επί της ουσίας ακυρώνει τη διαδικασία των δημοπρασιών, επιστρέφοντας την όλη διαδικασία στη ΡΑΕ με ότι αυτό συνεπάγεται και πάλι! 

Χρήμα να εισρέει.. αδιαφορώντας από όπου και αν προέλθετε, σε ένα κράτος αδιαφανές και χρεοκοπημένο, αποτελούμενο πλέον απο τροϊκανους φοροεισπράκτορες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...