Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Rosa το Νησί του Πάμπλο Πικασσό ...ανοιχτά του Μαρμαρίου


Πεταλιοί:.Rosa-Μεγαλόνησος -Νησί το οποίο ανήκει στο σύμπλεγμα των Πεταλιών. Η Μεγαλόνησος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου. Μπορεί η έκτασή της να μην είναι σε θέση να… φιλοξενήσει μεγάλες πόλεις και χωριά, ωστόσο έγινε το αγαπημένο θέρετρο ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους του περασμένου αιώνα, του Πάμπλο Πικάσο. 
Σε αυτό το νησί ο Ισπανός καλλιτέχνης πέρασε τα ωραιότερα καλοκαίρια της ζωής του με


.....συντροφιά τους διασημότερους ανθρώπους του κόσμου. Αν και το νησί ανήκει σε πολλούς ιδιοκτήτες, έγινε γνωστό ως το νησί του Πικάσο προς τιμήν του κορυφαίου καλλιτέχνη. Η ιστορια τον Πεταλιών αναφερη οτι Τούρκος πασάς έστελνε εκεί το χαρέμι του για διακοπές!. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν ιδιοκτησία ενός Τούρκου πασά που έστελνε εκεί το χαρέμι του για διακοπές.

Τα ιδιόκτητα αυτά νησάκια έγιναν μετά την ένταξη της Εύβοιας στο νέο ελληνικό κράτος ιδιοκτησία του Ιωάννη Παπαρηγόπουλου και ακολούθως, μετά το 1871, της ελληνικής βασιλικής οικογένειας (θερινά ανάκτορα).Στη συνέχεια πέρασαν στα χέρια του εφοπλιστή Μαρή Εμπειρίκου. Αργότερα, εκεί απέκτησε μερίδιο γης η οικογένεια Καρνέζη και ο Πάμπλο Πικάσο που αγόρασε 200 στρέμματα γης από την οικογένεια Εμπειρίκου 















Οι κληρονόμοι του διάσημου ζωγράφου όμως τα παιδια του, η Παλόμα και ο Κλοντ Πικάσο πουλάνε 200 στρέμματα γης στη Μεγαλόνησο εδώ και αρκετό καιρό έναντι 20.000.000 ευρώ. Και ενας ζάπλουτος Αραβας είναι «έτοιμος για όλα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...