Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

«Στάση εργασίας» κήρυξαν οι εφορίες


Στα συρτάρια των ΔΟΥ... «λιμνάζουν» και δεν έχουν ελεγχθεί πάνω από 177.000 φορολογικές υποθέσεις ή το 60% των υποθέσεων που τους έχει ανατεθεί από την αρχή του έτους. Μάλιστα, 12 εφορίες φαίνεται να έχουν «κατεβάσει ρολά», αφού δεν έχουν κλείσει ούτε μία ανέλεγκτη φορολογική υπόθεση από την αρχή του έτους. Οι μικρές επιδόσεις που παρουσιάζουν αρκετές εφορίες της χώρας ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση 200 εξ αυτών στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιοργάνωσης του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.


Στόχος είναι να παραμείνει 1 εφορία ανά νομό, με εξαίρεση την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από τις 308.782 υποθέσεις φορο-παραβάσεων που εντοπίστηκαν από διασταυρώσεις και ελέγχους και εστάλησαν από την αρχή της χρονιάς για έλεγχο στις ΔΟΥ όλης της χώρας μέχρι σήμερα, έκλεισαν οι 130.979 δηλαδή, τέσσερις στις δέκα (ποσοστό 42,4%).

Από τις υποθέσεις που έκλεισαν βεβαιώθηκαν φόροι ύψους 401,57 εκατ. ευρώ ή 3.066 ευρώ κατά μέσο όρο ανά υπόθεση. Αν και η εικόνα αυτή είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι δεν λείπουν τα προβλήματα, καθώς υπάρχουν 12 εφορίες οι οποίες δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν ούτε μία από τις υποθέσεις που τους ανατέθηκαν.

Οι εφορίες με τη χειρότερη απόδοση, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είναι: οι ΔΟΥ Ακράτας, Αρεοπόλεως, Δημητσάνας, Ζαγκλιβερίου, Καρύστου, Κλειτορίας, Λέρου, Μήθυμνας, Μήλου, Σοχού, Τυμπακίου και Φαρκαδόνας, όπου δεν έχει διενεργηθεί κανένας έλεγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...