Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τι θα φαμε σημερα; Μοσχάρι κοκκινιστό με άρωμα πορτοκάλι

 Ένα φαγητό, λουκούμι!!!


Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχαράκι για κοκκινιστό κομμένο σε κομματάκια
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ντοματοχυμό ή 2 κουταλιές πελτέ
ξυλάκι κανέλας
φλούδες από 1 πορτοκάλι (βιολογικό)
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 κουταλιά ξίδι




Εκτέλεση:Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας. Μόλις αρχίζει και παίρνει χρώμα, ρίχνουμε και το κρεμμύδι να σωταριστεί κι αυτό.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι, τα φέρνουμε κι αυτά ένα γύρω και προσθέτουμε το πιπέρι, την κανέλα, τον πελτέ ή το χυμό ντομάτας και τις φλούδες πορτοκαλιού.

Αν χρειαστεί νερό, ρίχνουμε λίγο και αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι.

Κάπου κάπου, ρίχνουμε μια ματιά μήπως χρειάζεται νεράκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλλά πάντα ζεστό!!!

Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνουμε και το αλάτι και δένουμε τη σάλτσα βράζοντας για λίγο το φαγητό με ανοιχτό καπάκι.

Σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με μακαρονάδα, πιλάφι, πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ότι τραβάει η όρεξή μας...

Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...