Σε διάστημα μόλις τριών ημερών δύο σοβαρά εργατικά ατυχήματα με θύματα συναδέλφους στο έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας με ανάδοχο την ΜΕΤΚΑ (Όμιλος Μυτιληναίου).
Τα συγκεκριμένα σοβαρά ατυχήματα επιβεβαιώνουν τον κανόνα που ισχύει σε όλους τους χώρους δουλειάς και ειδικότερα στα κατασκευαστικά έργα.
Επιβεβαιώνουν την παντελή έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής των εργαζομένων από την εργοδοσία και στην προκειμένη περίπτωση την τεχνική κατασκευαστική εταιρία ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίου.
Επιβεβαιώνουν την έλλειψη ουσιαστικών τακτικών ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στην προκειμένη περίπτωση του ΣΕΠΕ, που στην Χαλκίδα και στην ευρύτερη περιοχή με μόλις πέντε υπαλλήλους έχει την ευθύνη να ελέγχει χιλιάδες επιχειρήσεις.
Η έλλειψη προσωπικού για την διενέργεια ελέγχου, η κατάργηση των μεικτών επιτροπών ελέγχου (σαν μνημονιακό προαπαιτούμενο), ο αντεργατικός ορυμαγδός που θεσπίζει 13ωρα, καταργεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αφήνει απροστάτευτη την ζωή των εργαζομένων.
Η πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά εισοδήματα είναι η πραγματική αιτία της αύξησης των εργατικών ατυχημάτων και εγκλημάτων στους χώρους δουλειάς.
Το Συνδικάτο θα εντείνει τη δράση του και την παρέμβαση του για την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Δε θα συμβιβαστούμε με τον τραγικό απολογισμό της απώλειας δεκάδων συναδέλφων κάθε χρόνο από τα εργοδοτικά εγκλήματα.
«ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ»
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Προετοιμάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την μεγάλη πανεργατική απεργία στις 25 Νοέμβρη, δίνουμε την μάχη για την μαζική συμμετοχή του κλάδου μας.
Για να διεκδικήσουμε:
· Προστασία της ζωής μας με ουσιαστικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας.
· Υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις.
· Κάθε μέρα δουλειάς και ένσημο. Αναγνώριση των υπέρ αγνώστων ενσήμων.
· Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Δε θα πληρώσουμε για τα κέρδη και τους πολέμους τους.
ΤΟ Δ.Σ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου