Με αφορμή την πραγματοποίηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου των τριών διασυνδεόμενων νοσοκομείων της Εύβοιας, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Φώτης Σερέτης, επισκέφθηκε σήμερα το Νοσοκομείο.
Στη συνάντησή του με τον Διοικητή του Γ.Ν – Κ.Υ Καρύστου κ. Δημήτριο Σαραβάνο συζήτησαν για τα σημαντικά έργα αναβάθμισης και ανακαίνισης των υποδομών του Νοσοκομείου.
• H εξέλιξη των εργασιών στη μονάδα τεχνητού νεφρού.
• Ολοκλήρωση του προγράμματος RRF συνολικού προϋπολογισμού 1.149.480 ευρώ. • Τα προγράμματα ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου και τη ΜΤΝ που βρίσκεται σε διαδικασία για έγκριση, ύψους ποσού 609.817 ευρώ.
• Άλλες δράσεις που η μελέτη τους βρίσκεται σε εξέλιξη και θα χρηματοδοτηθούν είτε με δωρεές ιδιωτών είτε με πόρους του Νοσοκομείου.
• Επισκέφθηκε το καινούριο Γαστρεντερολογικό Ιατρείο και ενημερώθηκε για τα χειρουργεία καταρράκτη που θα πραγματοποιηθούν άμεσα.
• Ενέκρινε το ποσό των 100.000 ευρώ για διαμόρφωση των κλιματισμών και καινούρια κλιματιστική μονάδα για τη δεύτερη χειρουργική αίθουσα από τους πόρους της 5ης ΥΠΕ.
Παράλληλα, μας ενημέρωσε για την έγκριση του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια, με την τελική επικύρωση να αναμένεται από το Υπουργείο Υγείας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επικείμενες προκηρύξεις θέσεων ιατρικού προσωπικού, που περιλαμβάνουν έναν Διευθυντή Γενικής Ιατρικής και έναν Διευθυντή Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας, καθώς και στις επιπλέον ανάγκες στελέχωσης σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, με ειδική πρόβλεψη για την πρόσληψη πέντε επικουρικών νοσηλευτών.
Τέλος, αναδείχθηκε η εξαιρετική επίδοση του Νοσοκομείου Καρύστου σε πολλούς δείκτες των DRGs (Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια) ,δείκτες με βάση τους οποίους αποτυπώνεται η πορεία του Νοσοκομείου σε ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο και αποτελούν βασικό κριτήριο για τη μελλοντική του χρηματοδότηση.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους χώρους του Νοσοκομείου όπου συνομίλησε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό διαπιστώνοντας την άψογη συνεργασία και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, εκφράζοντας παράλληλα την έμπρακτη στήριξη του στις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλουν!
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Του Γ.Ν.-Κ.Υ. Καρύστου
\ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΝΟΣ
.jpg)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου