Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Kαταγγελία για τη ΔΕΥΑΧ Χαλκίδας

Ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τη σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται στην απάντηση στο αίτημά μας προς τη ΔΕΥΑΧ Χαλκίδας, το οποίο κατατέθηκε πριν από περίπου 15 ημέρες.

Συγκεκριμένα, αιτηθήκαμε επίσημα την παράδοση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, δεδομένου ότι το περιεχόμενό του αφορά ζωτικής σημασίας ζητήματα διαφάνειας και λειτουργίας του οργανισμού. Παρά τη σοβαρότητα του αιτήματος, η κυρία Δαριβέρη δεν έχει ανταποκριθεί έως τώρα, παραμελώντας τις θεσμικές της υποχρεώσεις. 

Η απαξιωτική αυτή στάση, όχι μόνο αντιβαίνει στις αρχές της διαφάνειας, αλλά υπονομεύει και τη λειτουργία του διοικητικού οργάνου.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και ασυμβίβαστη με την υπευθυνότητα που απαιτείται από τη θέση της. 

Απαιτούμε την άμεση χορήγηση του πορίσματος, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και τις υποχρεώσεις της υπηρεσίας. Δεν θα ανεχτούμε περαιτέρω κωλυσιεργία, ειδικά όταν διακυβεύονται ζητήματα λογοδοσίας και διαφάνειας.

Σε περίπτωση που δεν λάβουμε άμεση ανταπόκριση, θα εξετάσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την προστασία των δικαιωμάτων μας και τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του συμβουλίου.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ζαργάνης Νικόλαος
Τσάμαρης Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...