Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ευβοίας ανακοινώνει

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με το Ν.4497/2017 και σε συνδυασμό με το Π.Δ. 372/1992, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, οι εκλογές για την ανάδειξη των τριάντα ένα (31) νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου

Ευβοίας θα διενεργηθούν ως εξής:
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024 και ώρες από 08:00 έως 13:00 στη Σκύρο, στο

Δημαρχείο της Σκύρου.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024 και ώρες 10:00 έως 17:00 στο Μαντούδι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Μαντουδίου και στην Ιστιαία στο παράρτημα του Επιμελητηρίου επί της οδού 25ης Μαρτίου 22.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2024 και ώρες 10:00 έως 17:00 στο Αλιβέρι στο παράρτημα του Επιμελητηρίου επί της οδού Ταμυνέων 27 και στην Κάρυστο στο

Παράρτημα του Επιμελητηρίου επί της οδού Ελλήνων Αμερικής 96.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2024 και ώρες από 09:00 έως 19:00 στη Χαλκίδα στο κτίριο του Επιμελητηρίου, Ελ. Βενιζέλου 12.

1) Ο αριθμός των αντιπροσώπων (εδρών) που θα εκλεγούν σε κάθε τμήμα του Επιμελητηρίου

Ευβοίας, σύμφωνα με την 65234/22-08-2024 (ΑΔΑ: 9ΟΔΛ46ΝΑΣΞ-418) Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, είναι:

ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ

10 έδρες

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

8 έδρες

13 έδρες

2) Στους εκλογικούς καταλόγους καταχωρούνται τα μέλη εκείνα που έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο, δηλαδή έχουν εγγραφεί μέχρι και 05-12-2023 και έχουν εξοφλήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις ως εξής (όπως ισχύει σύμφωνα με την παρ. 1,2 του αρ. 72 του Ν.4497/2017): α) Νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης Μερίδας ΓΕΜΗ μέχρι και το έτος 2023, β) Φυσικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης Μερίδας ΓΕΜΗ ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2023, γ) υποκαταστήματα ημεδαπής, μέλη του

Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης Μερίδας ΓΕΜΗ (εταιρείας) ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2023, εφόσον δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια ενός Επιμελητηρίου μόνο μέσω υποκαταστήματος δ) υποκαταστήματα αλλοδαπής, μέλη του Επιμελητηρίου που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης Μερίδας ΓΕΜΗ ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το έτος 2023, εφόσον δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια ενός Επιμελητηρίου μόνο μέσω υποκαταστήματος. Η εξόφληση πρέπει να προκύπτει είτε με on line κατάθεση μέχρι τις 23:59 της 29/10/2024 είτε με πληρωμή στο κατάστημα του Επιμελητηρίου (αποκλειστικά με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας) μέχρι την Τρίτη και ώρα 14:00.

Το εκλογικό δικαίωμα ασκείται προσωπικά με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκησή του εκλογικού δικαιώματος είναι η επίδειξη δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου, με το οποίο αποδεικνύονται τα στοιχεία της ταυτότητας του ψηφοφόρου.

Κανένας ψηφοφόρος δεν δύναται να έχει περισσότερες ψήφους, όσες ιδιότητες και αν έχει. Στερούνται του δικαιώματος ψήφου όσοι έχουν στερηθεί αμετακλήτως τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση αυτή, όσοι τελούν υπό δικαστική απαγόρευση ή δικαστική αντίληψη καθώς και όσοι έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για όλα τα άλλα αδικήματα, όπως αυτά περιγράφονται στην παρ.3 του άρθρου 72 του Ν.4497/2017.

3) Η Εκλογική Επιτροπή καλεί τα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ευβοίας) τα μέλη των οποίων δεν καταχωρούνται αυτεπάγγελτα στους εκλογικούς καταλόγους να υποβάλουν το αργότερο μέχρι και τις 29/11/2024 και ώρα: 15:00 τις εξουσιοδοτήσεις για τους εκπροσώπους τους που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα αφού συμπληρώσουν τα έντυπα που η εκλογική επιτροπή θα τους αποστείλει.

Κάθε μέλος φυσικό πρόσωπο έχει μία ψήφο.

Τα νομικά πρόσωπα [Ομόρρυθμες Εταιρείες, Ετερόρρυθμες Εταιρείες, Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης, Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες, Ανώνυμες Εταιρείες, Συνεταιρισμοί, Υποκαταστήματα, Αστικές μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες, Κοινοπραξίες, Ενεργειακές Κοινότητες, Κοινότητες Ανανεώσιμης Ενέργειας] εκπροσωπούνται στις εκλογές ως ακολούθως:

Κάθε προσωπική εταιρία (Ο.Ε. και Ε.Ε.) μέχρι δύο ψήφους των ομορρύθμων εταίρων της ή του ομόρρυθμου και ενός ετερόρρυθμου εταίρου, που υποδεικνύονται από τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτών.

Κάθε Ε.Π.Ε. μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

Κάθε Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. μία ψήφο του διαχειριστή της.

Κάθε Ι.ΚΕ. μέχρι δύο ψήφους των διαχειριστών ή ενός διαχειριστή και ενός εταίρου της που υποδεικνύονται από την εταιρεία.

Κάθε Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. μία ψήφος του διαχειριστή της.

Κάθε Α.Ε., τρεις ψήφους των εκπροσώπων της που υποδεικνύονται από το διοικητικό συμβούλιο και πρέπει να είναι μέλη αυτού ή ανώτατα διοικητικά στελέχη της που ορίζονται με ειδική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Κάθε υποκατάστημα ημεδαπής επιχείρησης, μία ψήφο ανά επιμελητήριο του διευθυντή ή του αναπληρωτή ενός υποκαταστήματος από τα εγγεγραμμένα στο Επιμελητήριο Ευβοίας, εφόσον η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται εκτός ορίων αρμοδιότητας του Επιμελητηρίου Ευβοίας.

Κάθε υποκατάστημα αλλοδαπής Α.Ε. και Ε.Π.Ε.) μία ψήφο του νομίμου εκπροσώπου της (υπό τον όρο της αμοιβαιότητας) για ένα υποκατάστημα, αν υπάρχουν περισσότερα του ενός.

Κάθε συνεταιρισμός, μέχρι δύο ψήφους του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα ή των αναπληρωτών τους, οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Κάθε Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, μέχρι δύο ψήφους των εταίρων.

Κάθε Κοινοπραξία, μέχρι δύο ψήφους των εταίρων.

Κάθε Ενεργειακή Κοινότητα/ Κοινότητα Ανανεώσιμης Ενέργειας, μέχρι δύο ψήφους των εκπροσώπων.

4) Η σύνταξη των προσωρινών εκλογικών καταλόγων θα γίνει μέχρι την 5η /11/2024. Θα κυρωθούν από την εκλογική Επιτροπή και θα εκτεθούν επί τρεις συνεχείς ημέρες 06, 07, 08/11/2024 στο κτίριο του Επιμελητηρίου κατά τις εργάσιμες ώρες (9:00-15:00) αφού θα έχει δημοσιευτεί η σχετική ανακοίνωση σε μία ημερήσια εφημερίδα τρεις ημέρες πριν την έκθεσή τους. Οι έχοντες αντιρρήσεις «ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ» κατά των καταλόγων δύνανται να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους στην εκλογική επιτροπή, που κοινοποιούνται με δικαστικό επιμελητή ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ, ΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΕΩΣ ΤΙΣ 13 / 11/2024. Η εκδίκασή των ενστάσεων θα γίνει από την Εκλογική Επιτροπή.

Μετά την εκδίκαση συντάσσονται και κυρώνονται από την Εκλογική Επιτροπή οι οριστικοί εκλογικοί κατάλογοι.

5) Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από τον επικεφαλής του συνδυασμού το αργότερο τριάντα (30) ημέρες πριν τις εκλογές, ήτοι μέχρι και 05/11/2024 ημέρα Τρίτη στο πρωτόκολλο της Εκλογικής Επιτροπής στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ευβοίας (Ελ. Βενιζέλου 12, στη Χαλκίδα) από ώρα 9.00 π.μ. και μέχρι ώρας 15.00 μ.μ. 

Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να έχει διατελέσει μέλος του Επιμελητηρίου τουλάχιστον για τα δύο (2) τελευταία έτη ή για τα τρία (3) έτη την πενταετία από την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, είτε ατομικά είτε ως μέλος εταιρειών και να έχει εξοφλήσει έως και την 29η /10/2024 ημέρα Τρίτη τις οικονομικές του υποχρεώσεις μέχρι και αυτές του έτους 2023 (όπως ισχύει σύμφωνα με την παρ. 2, 4 του αρ. 72

του Ν.4497/2017). Οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι είναι εκλόγιμοι. Η αίτηση κάθε υποψηφίου θα συνοδεύεται από Υπεύθυνη Δήλωση για τις προϋποθέσεις και τα ασυμβίβαστα, ότι δηλαδή (ο υποψήφιος) πληροί τις προϋποθέσεις της παρ. 3, 4 του άρθρου 72 του Ν. 4497/2017 καθώς και από την απόδειξη καταβολής παραβόλου των 50,00 ευρώ στο Ταμείο του Επιμελητηρίου Ευβοίας.

Η ανακήρυξη του προσωρινού καταλόγου υποψηφιοτήτων από την Εκλογική Επιτροπή θα γίνει από την 5η έως την 15η /11/2024. Η σχετική απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο του Επιμελητηρίου (Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα ) για να ενημερωθούν οι εκλογείς.

6) Οι ενστάσεις στον προσωρινό κατάλογο των υποψηφίων θα γίνουν μέσα σε τρεις ημέρες από την ανάρτηση του και συγκεκριμένα από 16 έως 18/11/2024. Η εκδίκαση των ενστάσεων από την Εκλογική Επιτροπή θα γίνει μέσα σε δύο ημέρες από τη λήξη υποβολής τους (19 και 20/11/2024). Θα ακολουθήσει η σύνταξη του οριστικού καταλόγου υποψηφίων, ο οποίος θα αναρτηθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου Ευβοίας (Ελ.Βενιζέλου 12, Χαλκίδα).

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Α. Προθεσμία Εξόφλησης των συνδρομών ή των τελών Γ.Ε.ΜΗ που λήγει την 29η /10/2024.

Β. Προθεσμία Υποβολής εντύπων υπόδειξης εκπροσώπων για να ψηφίσουν που λήγει την 29"/11/2024.

Γ. Προθεσμία Υποβολής αιτήσεων υποψηφιοτήτων για να εκλεγούν που λήγει την 5η /11/2024.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...