Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ: Μετά την υποβάθμιση των σχολείων ήρθε και η κοροϊδία

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κηρίνθου, Προκοπίου, Διρφύων, Ανθηδώνας και Δοκού (17ο Χαλκίδας) που έχουν «τσαλακώσει» την αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Η Κυβέρνηση, Το Υπουργείο και η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εύβοιας τώρα πρέπει να ανακαλέσουν τις αποφάσεις των υποβιβασμών και να προσλάβουν δάσκαλους ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως ζητούν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές.

Να σταματήσουν την κοροϊδία και το θέατρο που παίζουν στις πλάτες των γονέων και μαθητών όπως έγινε προχθές με την απόφαση για αναβάθμιση των σχολείων που την επόμενη μέρα ανακλήθηκε πάλι.

Οι μαθητές δεν είναι αριθμοί!

Η Κυβέρνηση υπολογίζει τους μαθητές σαν αριθμούς και τα μορφωτικά τους δικαιώματα ως κόστος. Για αυτό ενεργοποίησε φέτος το απαράδεκτο Προεδρικό Διάταγμα του 2017 για τα 25άρια τμήματα, που διατηρούν οι κυβερνήσεις από τότε.

Μάλιστα, η απαράδεκτη υποβάθμιση των σχολείων συνοδεύεται από την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα περί της καλύτερης αναλογίας εκπαιδευτικών/μαθητών στην Ευρώπη με 8 μαθητές ανά εκπαιδευτικό. Συγκρίνει μήλα με πορτοκάλια για να παραποιήσει την πραγματικότητα!

Στα αστικά κέντρα τα τμήματα έχουν πάνω από 20 μαθητές και φτάνουν μέχρι τους 27. Ειδικά στην πόλη της Χαλκίδας η κατάσταση είναι εκρηκτική, στα υπεράριθμα τμήματα υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες που δε διαθέτουν παράλληλη στήριξη και άλλοι μαθητές που δεν έχουν διαγνωστεί ακόμα λόγω των μεγάλων ελλείψεων στα ΚΕΔΑΣΥ.

Στην επαρχία, μικροί μαθητές καλούνται καθημερινά να διανύουν σημαντικές αποστάσεις, πολλές φορές χωρίς να εξασφαλίζεται η μεταφορά τους από την Περιφέρεια που είναι αρμόδια και τις περισσότερες φορές χωρίς συνοδό στο λεωφορείο! Η συνδιδασκαλία είναι κανόνας, ενώ υπάρχει σημαντικός αριθμός σχολείων που δε διαθέτει ειδικότητες.

Σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αντιστέκονται υπερήφανα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζητώντας το αυτονόητο: Να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία τους, να μην υποβαθμιστούν οι περιοχές τους, να έχουν πλήρη μορφωτικά δικαιώματα οι μαθητές!

Η μόνη ελπίδα είναι στον αγώνα!

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών με όλες του τις δυνάμεις!

Καλούμε το λαό της Χαλκίδας και της Εύβοιας, ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα, να δώσουν δυναμικό παρόν στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού των Συλλόγων Γονέων την Τετάρτη 16 Οκτώβρη στις 5:45μμ στο παρκινγκ της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας.

Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...