Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ευχαριστίες του Θανάση Ζεμπίλη στη Βουλή για την αποδοχή της πρότασης του περί επίταξης των εκτάσεων για την Παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής χθες το βράδυ ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε τον παριστάμενο Αν. Υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Νίκο Παπαθανάση και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα για το γεγονός ότι έκαναν δεκτή την πρόταση του να προχωρήσουν στην επίταξη 103.341 τμ απαλλοτριούμενων εκτάσεων, προκειμένου να επισπευστεί το έργο της "Παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών".

Ειδικότερα, ο Θανάσης Ζεμπίλης κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας "Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και Συμπληρωματικές Διατάξεις" ανέφερε, μεταξύ άλλων, :…


« Έχει ιδιαίτερη αξία μάλιστα ότι αυξήθηκε το ΠΔΕ του Υπουργείου Υποδομών από τα 330 εκ ευρώ που είχε έως τώρα σε πάνω από 550-600 εκατ. ευρώ ετησίως, από φέτος και για τα επόμενα χρόνια. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να συντηρηθούν οι υποδομές και να χρηματοδοτηθούν εμβληματικά έργα, όπως η Παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών. 

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σταϊκούρα που έκανε δεκτή τη πρόταση μου να θεωρηθεί η Παράκαμψη Χαλκίδας ως επένδυση στρατηγικής σημασίας και να εφαρμοστεί η εξαιρετική και επείγουσα διαδικασία της επίταξης των απαλλοτριούμενων εκτάσεων, προκειμένου το έργο να ξεκινήσει, χωρίς να περιμένει τις χρονοβόρες δικαστικές αποφάσεις. 

Επίσης, να ευχαριστήσω το Υπουργείο Οικονομικών και τον κ.Παπαθανάση που μεριμνά, ώστε η Παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών να ενταχθεί ως έργο γέφυρα στη νέα προγραμματική περίοδο, στον Άξονα προσπελασιμότητας Διευρωπαϊκών Δικτύων, και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του. 

Θα παραδώσουμε έτσι στις επόμενες γενιές ένα έργο ορόσημο για την τοπική ανάπτυξη, την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της κεντρικής Εύβοιας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...