Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας: Ο φετινός χειμώνας θα τους πέσει βαρύς και ασήκωτος

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι σ
ε συνέχεια της απόφασης της συνέλευσής μας και κατόπιν της πίεσης που ασκήσαμε, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/9 η συνάντηση με αντιπροσωπείες της Περιφερειακής αρχής και του Δήμου. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων από όλη την περιοχή.

Στη συζήτηση αυτή φάνηκε για άλλη μια φορά πως σύσσωμοι οι κρατικοί φορείς σε ένα πράγμα μόνο είναι συνεπείς: Υλοποιούν με κάθε τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που μας τσακίζει μέρα τη μέρα.

Ενω τα προβλήματα τα έχουμε θέσει, είναι γνωστά, είναι μεγάλα, για άλλη μια φορά, κυβέρνηση – περιφερειακή αρχή και δημοτική αρχή, πετώντας το μπαλάκι μεταξύ τους, ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ. 

Επιβεβαιώνοντας στην πράξη οτι η στάση τους δεν είναι αποτέλεσμα μόνο αδιαφορίας, αλλά πολιτικής επιλογής που γεννά στη ζωή μας μόνο βάσανα.

Τι δε μας είπαν…. Ότι “δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν τα μηχανήματα έργων” – μέχρι και τον εργολάβο έφεραν στη σύσκεψη για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, οτι “μάλλον δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν τα χρήματά τους οι μελισσοκόμοι και όποιος πρόλαβε πήρε”, και άλλα πολλά τέτοια…!

Έχει και η ντροπή τα όρια της…. οι ίδιοι που διαφημίζουν τα εκατομμύρια ευρώ που έχουν πέσει στον τόπο, τεχνικά προγράμματα μαμούθ, γιατί τώρα μας λένε ότι δεν υπάρχει καθόλου χρήμα για τα αναγκαία που ζητάμε; 

Γιατί μας βάζουν να παρακαλάμε για ζωοτροφές και αποστραγγιστικά στους κάμπους; 

Η απάντηση είναι γνωστή: μπούκωσαν με χρήμα τους λίγους και εκλεκτούς και άφησαν το λαό για μια ακόμα φορά στο τάκο!

Πιάστηκαν με τη γίδα στη πλάτη...τους απαντάμε..

Τι όποιες δεσμεύσεις μας έδωσαν (οτι θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί τέλος του μήνα, οτι θα ολοκληρωθούν οι αγροτικοί δρόμοι άμεσα, οτι θα μπει σε προτεραιότητα “μετά από 3 χρόνια ήδη” η αποζημίωση για τα καμμένα, οτι θα πιέσουν για την επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης, οτι θα φέρουν κτηνίατρο σε τακτικές επισκέψεις), είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. 

 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, να μην τολμήσουν για περαιτέρω καθυστέρηση τους.

Έχουμε αποδείξει οτι με τους αγώνες μας και έχοντας ο ένας τον άλλο μαζί, μπορούμε να κερδίζουμε πράγματα και κατακτήσεις. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα! 

Ο φετινός χειμώνας θα τους πέσει βαρύς και ασήκωτος!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...