Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Παραδόθηκε στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Προκοπίου 3d animation ταινία για τη ζωή του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα εορτασμού της δεύτερης στο έτος πανηγύρεως του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, η εκδήλωση παρουσίασης οπτικοακουστικού υλικού τρισδιάστατης σχεδιοκίνησης (3d animation), διάρκειας 15 λεπτών, με τίτλο: «Ιχνηλατώντας τη ζωή του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου», που παραδόθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Ιερού Προσκυνήματος στο Προκόπι Ευβοίας.

H ταινία αποτελεί μία συμπαραγωγή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της εταιρείας Whitefox, με την στήριξη και καθοδήγηση της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδος, αλλά και την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, η οποία ήρθε να πλαισιώσει την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έλευση του Ιερού Σκηνώματος από την Καππαδοκία στην Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία με τη συνδρομή της τεχνολογίας και τη χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας, να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία και να περιηγηθούν στους τόπους που ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος έζησε και στις ιστορίες που συνοδεύουν την παρουσία του έως την έλευσή του στην ευβοϊκή γη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ακολουθήσαμε τα βήματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και τα αποτυπώσαμε στο VR animation video, που δημιουργήσαμε σε αγαστή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Προσδοκούμε να μείνει ως παρακαταθήκη πολιτισμού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας, αλλά και να ταξιδέψει την ιστορία του Αγίου μας σε όλον τον κόσμο!»

O Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης πρόσθεσε: «Ευχή και στόχος μας τώρα, ο σύγχρονος και διαδραστικός αυτός “προβολέας” στη ζωή, τη χάρη και τα θαύματα του Αγίου μας, να φωτίσει και να αγγίξει τις ψυχές όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, ιδιαίτερα των νέων, και να τους φέρει ακόμα πιο κοντά στο Ιερό Προσκύνημα και σε όσα σπουδαία πρεσβεύει ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσσος.»





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...