Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Ζεμπίλης: Με το ΓΠΣ Αυλίδας και την απαγόρευση καύσης RDF προστατεύσαμε την Αυλίδα και την Χαλκίδα

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης στην σύσκεψη της 15ης Ιουλίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων μίλησε και για την εμπειρία του από τον Δήμο Χαλκιδέων. 

Αρχικά υπενθύμισε το γεγονός ότι ως δήμαρχος, από κοινού με τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, αντιστάθηκε σθεναρά στην πρόθεση των Τσιμέντων Χαλκίδας για καύση RDF, κάτι που συνέβη τελικά στα εργοστάσια του Αλιβερίου και του Βόλου. 

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε και τους αυστηρούς περιορισμούς του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Αυλίδας, το οποίο εγκρίθηκε κατά την δεύτερη δημοτική του θητεία. Ειδικότερα, το ΓΠΣ απαγορεύει με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την δημιουργία εργοστασίου απορριμμάτων στις χαρακτηριζόμενες ως περιοχές αποκατάστασης τοπίου λατομικές μονάδες (ΠΑΤ 1 και ΠΑΤ 2). 

Σήμερα σε συνέχεια της τοποθέτησης του στη σύσκεψη ο κ. Ζεμπίλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις του ΔΣ του Δήμου Χαλκιδέων και την ειδησεογραφία της εποχής από τον πρώτο χρόνο της δημοτικής μου αρχής το 2007 ξεκαθάρισα ότι δεν θα επιτρέψω στην Χαλκίδα την καύση του RDF. 

Επίσης, το 2011 εισηγήθηκα ως δήμαρχος τις πλέον αυστηρές, ως προς τις χρήσεις γης, πολεοδομικές διατάξεις για την προστασία της Αυλίδας. Οι διατάξεις αυτές σήμερα ορθώνουν τοίχο αδιαπέραστο σε σενάρια κατασκευής εργοστασίου απορριμμάτων στην περιοχή. 

Είναι προφανές ότι σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστώ το ΓΠΣ, για το οποίο είμαι υπερήφανος. 

Συνεχίζω, λοιπόν, στην ίδια γραμμή πλεύσης μαζί με τους συμπολίτες μου, που μου αναγνωρίζουν ότι όποτε χρειάστηκε πήρα θέση δημόσια και συγκρούστηκα με συμφέροντα για να προστατεύσω την πόλη και τον Δήμο. 

Αυτό δεν το έκανα μόνο όταν κατείχα αιρετές θέσεις, αλλά και ως πολίτης συμμετέχοντας ενεργά σε συλλογικότητες, όπως το κίνημα κατά της τσιμεντόσκονης. 

Ευτυχώς, η Χαλκίδα είναι μικρή πόλη και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...