Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου για την προσπάθεια εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στα Κοτύλαια της Εύβοιας

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων και φορέων της περιοχής της Κύμης που άλλη μια φορά, μετά το 2021 και το 2023, την περασμένη εβδομάδα απέτρεψαν τη νέα προσπάθεια εγκατάστασης ανεμολογικού ιστού στα Κοτύλαια, στη θέση Τούρλα, πάνω από το χωριό Κάδι του δήμου Κύμης Αλιβερίου. 

Η εγκατάσταση του ιστού αποτελεί έργο απαραίτητο για τη μετέπειτα εγκατάσταση αιολικών πάρκων από την εταιρία «Ευβοϊκός Βορέας ΑΕ» του ομίλου Motor Oil.

Τα νέα αιολικά πάρκα αναμένεται να περικυκλώσουν χωριά ευρύτερης της περιοχής, αλλά και να εγκατασταθούν σε μια κατάφυτη περιοχή όπου το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται εντός του δικτύου «Natura», όπου υπάρχει το μοναδικό ελατοδάσος του Αιγαίου και ο γεώτοπος του ηφαιστείου του Οξυλίθου, ενώ μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια αποτελεί το μοναδικό πέρασμα για διάφορα είδη αποδημητικών πτηνών.

Ήδη ο λαός της Εύβοιας και ειδικά της Νότιας Εύβοιας βιώνει τις επιπτώσεις από την «πράσινη ανάπτυξη». Μοναδικό κριτήριο της ανάπτυξης εκατοντάδων αιολικών είναι τα επιχειρηματικά κέρδη. Άλλωστε, η άλλη όψη του «δάσους ανεμογεννητριών» στα βουνά της νότιας Εύβοιας, είναι το πανάκριβο ρεύμα για το λαό και τα τεράστια κέρδη για τους ενεργειακούς ομίλους.

Η επέλαση των μονοπωλιακών ομίλων της Ενέργειας έχει την υπογραφή της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που όλοι μαζί πίνουν νερό στην πολιτική της «πράσινης ανάπτυξης». Όλοι μαζί έχουν διαμορφώσει το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο για τη στήριξή τους.

Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, το ΚΚΕ στέκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων που αγωνίζονται ενάντια στην επέλαση των «πράσινων» ενεργειακών ομίλων, ενάντια στην πολιτική που φτωχαίνει το λαό με το πανάκριβο ρεύμα και ρημάζει το φυσικό περιβάλλον της Εύβοιας. 

Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και με τη δύναμη που θα του δώσει ο λαός της Εύβοιας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...