Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Αίτημα του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την επαρκή στελέχωση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας

Αίτημα του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την επαρκή στελέχωση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, κατόπιν της θέσης σε προσωρινή αργία πέντε (5) υπαλλήλων της και την επαναφορά της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των τμημάτων της.

Την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στην Δ.Ο. Υ. Χαλκίδας που πλέον έχει πάρει ως έπρεπε, τον δρόμο της δικαιοσύνης, ακολουθήσε εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κου Γιώργου Πιτσιλή, μεταξύ άλλων για τα κάτωθι:
· Μεταφορά των υποθέσεων ελέγχου από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, με τους ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας να εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

· Οι διαδικασίες είσπραξης εσόδων θα ενταχθούν στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής και του κεφαλαίου στο ΚΕΦΟΚ Αττικής.

Επί αυτών, τονίζοντας ότι η νήσος Εύβοια που εκπροσωπούμε είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας με μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και προσφορά στους πλέον σημαντικούς για την ελληνική οικονομία κλάδους, μια νήσος που παλεύει τα τελευταία χρόνια να αναγεννηθεί κυριολεκτικά από τις στάχτες της, σας καταθέτουμε ότι :

Το Επιμελητήριο Εύβοιας μετά από την ανωτέρω εντολή εκφράζει την βαθιά του απογοήτευση και την έντονη δυσαρέσκεια του τονίζοντας ότι ο αντίκτυπος της εφαρμογής της, στην περιοχή της πρωτεύουσας του νομού αλλά και σε όλη την περιφέρεια του θα είναι πολύ μεγάλος και το μπαράζ των εξελίξεων καταστροφικό.

H ανωτέρω εντολή του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα συντελέσει καταλυτικά στην περαιτέρω κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση και απαξίωση της περιοχής αλλά και της ζωής των πολιτών της, βάζοντας ταφόπλακα στην τοπική επιχειρηματικότητα. Πλέον αυτών θα υποθάλψει την όλη πρωτοβουλία στρατηγικής ανασυγκρότησης της πολυπαθούς Εύβοιας, την οποία εξήγγειλε και στηρίζει η κυβέρνηση από το έτος 2021.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα σας ζητούμε όπως αντί των ανωτέρω, μεριμνήσετε άμεσα:

Για την επαρκή στελέχωση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας, κατόπιν της θέσης σε προσωρινή αργία πέντε (5) υπαλλήλων της και την εύρυθμη λειτουργία της ως νευραλγική Υπηρεσία που εξυπηρετεί το Νομό.

Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών εμπράκτως, με την επαναφορά της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας.

Με Εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Γεροντίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...