Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Περιοδεία του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Εύβοιας του ΚΚΕ, στην Κύμη

Στην περιοχή της Κύμης βρέθηκε το Σάββατο 27 Απρίλη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, συνεχίζοντας το πλατύ πολιτικό άνοιγμα του Κόμματος μπροστά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Αρχικά, ο Γιώργος Μαρίνος, συναντήθηκε με το ΔΣ και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών Κύμης, που προετοιμάζουν τις επετειακές εκδηλώσεις και το 2ο αγώνα δρόμου θυσίας στο μαρτυρικό Κακολύρι, καθώς φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από
το Ολοκαύτωμα των Ταξιαρχών (Κακολύρι) στις 24 Μαΐου 1944.

Ο Γιώργος Μαρίνος στη συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία τους να αναδειχθεί το χωριό Κακολύρι σαν μαρτυρικό χωριό και να παραμείνει η ιστορία του τόπου του ζωντανή. 

Αναφέρθηκε επίσης στην πολύ σοβαρή δουλειά που πραγματοποιεί το ΚΚΕ για την ανάδειξη περιοχών συλλογικής μνήμης και τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλει για την μελέτη της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, η οποία όπως επισήμανε είναι άρρηκτα δεμένη με τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος στη χώρα μας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γιώργος Μαρίνος μίλησε σε σύσκεψη στην Κύμη, όπου ανέδειξε τα κριτήρια ψήφου “με τα οποία ο λαός μας πρέπει να πάει στην κάλπη και να τιμωρήσει όλα τα αστικά κόμματα, την αντιλαϊκή πολιτική που εκπορεύεται χρόνια τώρα από την ευρωπαϊκή ένωση και πρωτύτερα από την ΕΟΚ”.

Ανέδειξε επίσης τον πραγματικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Ένωσης μονοπωλίων που την αξιοποιούν ως όχημα προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους, να είναι πιο ανταγωνιστικοί απέναντι στα μονοπώλια άλλων χωρών και να έχουν ενιαίο μέτωπο στην επίθεσή τους ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Μαρίνος, στηλίτευσε την τυχοδιωκτική πολιτική της αστικής τάξης της χώρας μας, που οδηγεί σε άμεση εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που πρωτοστατούν ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και φέρνουν μόνο δεινά για τους λαούς της Ευρώπης.

Τόνισε τις εγκληματικές ευθύνες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνικής Λύσης, που, όπως σημείωσε, μπορεί να καυγαδίζουν στη Βουλή και στα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά η σύμπλευση που παρουσιάζουν στις ψηφοφορίες των αντιλαϊκών νομοσχεδίων στο ελληνικό κοινοβούλιο, απογειώνεται στην Ευρωβουλή και στις ψηφοφορίες των ευρωπαϊκών αντιλαϊκών οδηγιών, κανονισμών και κατευθύνσεων.

Στάθηκε επίσης στη μεγάλη ταύτιση που έχουν τα παραπάνω κόμματα και στις πολιτικές που αφορούν την επίθεση στο εργατικό εισόδημα, στον εργάσιμο χρόνο, στα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματα, στην πολιτική προστασία κ.α., αλλά και στην πολιτική λογική “κόστος οφέλους” που θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού προκειμένου να στηριχθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Προσδιόρισε μάλιστα ότι το Ταμείο Ανάκαμψης που δίνει δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως αυτούς τις “πράσινης” ενέργειας που έχουν γεμίσει τα βουνά της κεντρικής και νότιας Εύβοιας με ανεμογεννήτριες, αποτελεί νέο υπερμνημόνιο με εκατοντάδες προαπαιτούμενα που φορτώνονται στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Μαρίνος τόνισε την ανάγκη να φτάσει όσο πιο πλατιά το κάλεσμα για δυνατό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη, ώστε να δυναμώσουν και οι αγώνες του λαού στην περιοχή. 

Σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, ώστε να μην εγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα στα εκβιαστικά διλήμματα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων στη λογική της αποχής, αλλά και να μην χαθεί καμία ψήφος αμφισβήτησης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταλήγοντας ο Γιώργος Μαρίνος κάλεσε τους φίλους και τους οπαδούς του ΚΚΕ στην Κύμη και την ευρύτερη περιοχή να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ταξιαρχών, προκειμένου να αναγνωριστεί το χωριό ως μαρτυρικό και να αναδειχθούν οι αγώνες και οι θυσίες του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...