Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Δεκτό το αίτημα Ζεμπίλη για παραχώρηση του ακινήτου πρώην ΕΚΑΒ στον Δήμο Χαλκιδέων

Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης συνόδευσε χθες σε επισκέψεις του σε δομές υγείας στην Εύβοια τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το Περιφερειακό Ιατρείο Ερέτριας, το Νοσοκομείο Χαλκίδας και το ΕΚΑΒ Χαλκίδας, όπου πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με τους υγειονομικούς για τα προβλήματα στον χώρο της υγείας. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους δεσμεύθηκε να συνεχίσει να στηρίζει τις δομές υγείας της Π.Ε. Εύβοιας τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε υγειονομικό προσωπικό. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης συμμετείχε στις συσκέψεις του κ. Υφυπουργού με τους δημάρχους Κύμης Αλιβερίου κ. Ν.Μπαράκο, Ερέτριας κ. Ν.Γουρνή και Χαλκιδέων κ. Ελ.Βάκα. 

Στο δημαρχείο της Χαλκίδας μετά την εμπεριστατωμένη τοποθέτηση της δημάρχου κ.Ελ. Βάκα ο κ. Θεμιστοκλέους επιβεβαίωσε την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να παραχωρήσει το παλαιό νοσοκομείο στο Δήμο Χαλκιδέων για να στεγάσει τις διοικητικές του υπηρεσίες. 

Ακολούθως, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την παραχώρηση στον Δήμο Χαλκιδέων του ακινήτου, που στέγαζε έως πρόσφατα το ΕΚΑΒ επί της οδού Ε.Βενιζέλου, πριν τη μεταστέγαση του στο πρώην πεδίο βολής. 

Ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε ότι το οικόπεδο αυτό είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Χαλκιδέων για τη στέγαση του πρώην ΠΙΚΠΑ. 

Με το τρόπο αυτό το συγκεκριμένο ακίνητο θα συνενωθεί με το γειτνιάζον ακίνητο, που προορίζεται για κοινωφελή χρήση, σημερινό δημοτικό πάρκινγκ, ώστε μελλοντικά να στεγάσει το θέατρο της πόλης. 

Η πόλη της Χαλκίδας, όπως ανέφερε ο κ. Ζεμπίλης, είναι η μοναδική πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας που σήμερα δεν διαθέτει δημοτικό θέατρο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου. 

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Ζεμπίλη και ζήτησε από τον παριστάμενο διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτη Σερέτη να προβεί στην σχετική διαδικασία σε συνεννόηση με την κ. Ελ. Βάκα. Ο κ. Ζεμπίλης, που σε συνεννόηση με την δήμαρχο Χαλκιδέων είχε θέσει κατ´ επανάληψη το ζήτημα αυτό τόσο στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ όσο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εξέφρασε την ικανοποίηση του, αφού έτσι θα καλυφθεί μια σημαντική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...