Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Σχόλιο της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας στη Χαλκίδα

Με επίκληση στην ατομική ευθύνη και την κλιματική αλλαγή «ετοιμάζεται» η κυβέρνηση για την αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει!

Προκλητική και θρασύτατη επίκληση στην ατομική ευθύνη των κατοίκων της πολύπαθης Εύβοιας έκανε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας από τις προεκλογικού χαρακτήρα συσκέψεις για την αντιπυρική περίοδο στην Χαλκίδα. Κάλεσε μάλιστα τους κατοίκους να είναι σε εγρήγορση και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική!

Η πραγματικότητα όμως στην Εύβοια είναι διαφορετική!

Η «εύφλεκτη ύλη» της πολιτικής της ΕΕ και των Κυβερνήσεων που αντιμετωπίζει ως κόστος την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, την προστασία του Περιβάλλοντος είναι και φέτος εδώ! Αυτή η διαχρονική πολιτική έχει φτάσει:

· Το μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής μειώνεται και γερνά συνεχώς καθώς εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις.

· Φέτος να προσλήφθηκαν λιγότεροι εποχικοί πυροσβέστες από τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι στο ΠΚ Καρύστου προσλήφθηκαν μόλις 8 εποχικοί από 22 το 2022.

· Η δημιουργία σώματος δασοκομάντο (ΕΜΟΔΕ) είναι σταγόνα στον ωκεανό των τεράστιων ελλείψεων. Για ολόκληρη την Στερεά και Εύβοια δημιουργήθηκε μόνο μια μονάδα ΕΜΟΔΕ με έδρα τη Λαμία και με προσωπικό ορισμένου χρόνου (7ετές) που πριν προσλαμβάνονταν ως εποχικό σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Κλιμάκια.

· Τα εναέρια μέσα που με αυτοθυσία πετούν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ελλειπή και πανάρχαια, 30 και 40 ετών. Έτσι, το μέτρο της άμεσης απογείωσης σύμφωνα με το πολυδιαφυμισμένο «νέο δόγμα», δε θα συμβάλει κάπου καθώς ήδη στις περιόδους αιχμής όλα τα διαθέσιμα ιπτάμενα μέσα βρίσκονται στον αέρα.

· Συνεχίζει να υπάρχει ο αντιεπιστημονικός – εγκληματικός διαχωρισμός της πρόληψης (δασαρχείο) από την καταστολή (πυροσβεστική) των δασικών πυρκαγιών καθώς και οι τεράστιες ελλείψεις σε εργατικό και επιστημονικό προσωπικό στα δασαρχεία της Εύβοια.

· Αντιπυρικές ζώνες και καθαρισμοί πραγματοποιούνται μόνο στην περιοχή του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας και σε τμήμα του δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Ακόμα και αυτά τα μέτρα είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής διεκδίκησης των επιτροπών αγώνα των πυρόπληκτων της Β. Εύβοιας που κατάφεραν την 7ετή απασχόληση των πυρόπληκτων ρετσινάδων στα δασαρχεία της περιοχής αντί των ολιγόμηνων προγραμμάτων ανεργίας και την αύξηση της χρηματοδότησης για τη διαχείριση του δάσους.

· Τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού προς τους δήμους της Εύβοιας για τον καθαρισμό της αγροτικής οδοποιίας δεν επαρκούν ούτε για τον καθαρισμό της μισής. Οι καθαρισμοί αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα και να ολοκληρωθούν το Σεπτέμβρη, δηλαδή μετά τα μισά της αντιπυρικής περιόδου.

Στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη ο λαός της Εύβοιας μπορεί να αξιοποιήσει την πείρα του τόσο από την πολιτική που τον έχει κάψει, όσο και από τους δικούς του αγώνες που έχουν βάλει δύσκολα στην αντιλαϊκή πολιτική, έχουν αποσπάσει ορισμένα μέτρα προστασίας, αποκατάστασης και αποζημιώσεων από τις φυσικές καταστροφές.

Να καταδικάσει τη ΝΔ και τους χρήσιμους συνοδοιπόρους της, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την αντιλαϊκή πολιτική τους και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...