Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Οι αξίες και οι προτεραιότητες της Νέας Αριστεράς στην εκδήλωση της Χαλκίδας

Η βεντάλια των αξιών και των προτεραιοτήτων της Νέας Αριστεράς άνοιξε στη συνάντηση που οργάνωσε στη Χαλκίδα η Νέα Αριστερά Εύβοιας με εισηγητή τον πρώην υπουργό Νίκο Φίλη.

Από το αγροτικό ως την Παιδεία, από το θέμα της κλιματικής κρίσης ως αυτό της ειρήνης και των εξοπλισμών, από το μεταναστευτικό ως τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας... Και φυσικά των Ευρωεκλογών, που αφορούν τη ζωή μας πολύ περισσότερο από ό,τι τείνουμε να πιστεύουμε.

Δύο παραδείγματα που αναφέρθηκαν και που σκιαγραφούν τη διττή σημασία των εκλογών του Ιουνίου, είναι ο Νόμος που καθορίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες που ψηφίστηκε από την Ευρωβουλή, αλλά και ο -ακόμη ανεφάρμοστος– νόμος για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που επίσης εγκρίθηκε πρόσφατα.

«’Εχει σημασία οι Ευρωεκλογές να ενισχύσουν το μέτωπο της Ειρήνης και όχι αυτό των αλόγιστων εξοπλισμών και της πολεμικής αντιπαράθεσης», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

«Είμαστε μία νέα αρχή, ένα νέο διάβημα στο χώρο της κοινωνίας και της αριστεράς. Θέλουμε αναδιανομή υπέρ των φτωχότερων και όχι υπέρ των πλουσίων», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τονίζοντας τη θέση της Νέας Αριστεράς για «συνεργασίες πάνω σε καθαρές γραμμές για να φύγει η Δεξιά».

«Η Νέα Αριστερά θέλει να σηματοδοτήσει μια ελπίδα. Να μη χαθεί η ελπίδα για όποιον θέλει να γίνει καλύτερη η ζωή του και να αλλάξει ο κόσμος».

Στην εκδήλωση έγιναν επίσης τοποθετήσεις μελών και φίλων της Νέας Αριστεράς, καθώς και σύντομη παρέμβαση του πρώην υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου αλλά και ενημέρωση εκ μέρους του πρώην αναπλ. γεν. γραμματέα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού για τα καυτά επίκαιρα θέματα στο χώρο της υγείας, για τα οποία η Νέα Αριστερά έχει εξαγγείλει πανελλαδικό πρόγραμμα δράσεων.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...