Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Στις 17 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Στις 17 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας εδώ και τώρα κατώτατο μισθό 900 ευρώ, τις τριετίες μας, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, τις αργίες και τις Κυριακές μας.

Σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουμε αποφασιστικά μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς μας, για τα επιδόματα μας, για μέτρα προστασίας του εισοδήματος μας, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια μας. Απαιτούμε να μπει τέλος στις ατομικές συμβάσεις και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.

Απεργούμε δίνοντας απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που καυχιέται για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα 706 ευρώ, αύξηση μάλιστα που αγγίζει πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων. Απεργούμε γιατί δεν δεχόμαστε ο μόχθος μας, οι τριετίες μας στο διάστημα 2012 – 2023 να διαγράφονται.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση…

Με μισθούς που δε μας επιτρέπουν να ζήσουμε, που δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά, να εξασφαλίσουμε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε. 

Να εργαζόμαστε με κάθε μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο από πόστο σε πόστο. 

Όλα αυτά που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν αφού ακόμα και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας, τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά μας, θεωρούνται περιττό κόστος για τους εργοδότες. 

Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου και να είμαστε αντιμέτωποι με άσχημες και προσβλητικές συμπεριφορές, με πιέσεις από εργοδότες, από περιφερειακούς και διευθυντές.

Από τη δική μας εξαντλητική δουλειά, το τσάκισμα των συλλογικών μας συμβάσεων, των μισθών η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη… 

Η εργοδοσία όπως αυτή των super markets έφτασε το 2023 τα 15 δις τζίρο, ο Mr Jumbo που θέλει λιγότερες αργίες και περισσότερη δουλειά για τους εργαζόμενους, ξεπέρασε το 1 δις πωλήσεις, η ΙΤΧ Ελλάς (πρώην zara) ξεπέρασε τα 614 εκατ. τζίρο. Αυτήν την περίοδο οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο εμπόριο τρέχουν επενδύσεις εκατομμυρίων. Τα νούμερα ζαλίζουν!

Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει.

Το δίκιο μας μπορούμε να το κερδίσουμε πλάι – πλάι με τον συνάδελφό μας, με συναδέλφους από άλλους κλάδους, απέναντι στην εργοδοσία και όσους υπερασπίζονται τα κέρδη της! Γιατί δεν χωράνε μαζί και τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των ομίλων, των super-marketάδων και το να δουλεύουμε και να ζούμε ανθρώπινα, με τις δυνατότητες του σήμερα!

Δεν ανεχόμαστε κυβερνήσεις και ΕΕ να μπουκώνουν μεγαλέμπορους – ομίλους – super markets με επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και εμείς να τσακιζόμαστε στη φορολογία. Το 2023 το 95% των φόρων το πληρώσαμε μισθωτοί και αυταπασχολούμενοι έναντι μόλις του 5% που πλήρωσε το κεφάλαιο και μάλιστα πληρώσαμε 7,1% παραπάνω από το 2022 χάρη στην αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων.

Δεν ανεχόμαστε η ανάγκη μας για σύγχρονα σχολεία, δομές υγείας, στελεχωμένες και εξοπλισμένες να βρίσκουν τον τοίχο «δεν έχουμε λεφτά» και στον αντίποδα να θεσμοθετείται το απογευματινό φακελάκι, να χρηματοδοτούνται με δις ευρώ μέτωπα πολέμου και με επανδρωμένες αποστολές, για την υπεράσπιση των συμφερόντων των «λίγων» να ξεκληρίζονται ολόκληροι λαοί!

Για όλα αυτά στις 17 Απρίλη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30πμ στο Εργατικό Κέντρο, στη Χαλκίδα.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...