Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά να στέλνουν μηνύματα 112 στα κινητά μας

Μήνυμα «112» στη Βόρεια Εύβοια  
 

Σας γνωρίζουμε ότι στην περιοχή σας θα λάβουν χώρα για ακόμα μια φορά οι συνέπειες και τα αποτελέσματα της πολιτικής των κυβερνήσεων που αφήνουν το λαό, τους αγρότες, την περιουσία του, τις υποδομές πολιτικής προστασίας, απροστάτευτους και στο έλεος των καιρικών φαινομένων. 

Για άλλη μία φορά περιφέρεια και δήμος με δική τους ευθύνη έχουν αφήσει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους της περιοχής απροστάτευτους μπροστά στην επικείμενη κακοκαιρία . 

Το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά, είναι να πετάνε το μπαλάκι σε μας και να στέλνουν μηνύματα 112 στα κινητά μας. 

Έχουμε ξανατονίσει από το Σεπτέμβρη, δώσαμε αγώνες με κύριο ζήτημα αυτό, μας είπαν έχουμε μεριμνήσει, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες πήραν χρήμα για τα αποτελέσματα των φαινομένων του φθινοπώρου ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ. Έχουμε πικρή πείρα από τις πρόσφατες πλημμύρες του Φθινοπώρου με δεκάδες εκατοντάδες χαμένα μελίσσια και καλλιέργειες που ακόμα δεν έχουμε αποζημιωθεί! 

Πριν λίγη ώρα τα 112 ήχησαν πάλι στα κινητά μας και βρισκόμαστε απροστάτευτοι, χρεωμένοι ως το λαιμό με το υπέρογκο κόστος για να ξεκινήσουμε την νέα καλλιεργητική περίοδο με τον κίνδυνο οι καλλιέργειες που μόλις ξεκινήσανε να βρεθούν κατεστραμμένες και να τις πάρει πάλι το ποτάμι. 

Καλλιέργειες που με κόπο έσπειραν οι αγρότες καθώς είναι χρεωμένοι γιατί ακόμα δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις από τις δύο προηγούμενες πλημμύρες του Φθινοπώρου. 

Παρά τις υποσχέσεις και του δήμου και της περιφέρειας ότι θα φτιάξουν τα αποστραγγιστικά κανάλια και θα ξεφρακάρουν τα ποτάμια που είναι φρακαρισμένα από το χειμώνα, η κατάσταση είναι η ίδια με τον κόσμο απελπισμένο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και να χρεώνεται για να καθαρίσουν τα ποτάμια. 

Προειδοποιούμε: 

Πάρτε τώρα μέτρα για την κακοκαιρία, κάντε τα αποστραγγιστικά και αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται, καθαρίστε τα ποτάμια, αποζημιώστε τους αγρότες για τις τεράστιες ζημιές του Σεπτέμβρη και σταματήστε τον εμπαιγμό. Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...