Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Εύβοιας: Συμμετέχουμε την Τετάρτη 1η Μαΐου στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 1η Μαΐου στην 
απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Οι απεργίες στις 17 Απρίλη και στις 28 Φλεβάρη που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, δίνουν τη σκυτάλη στη φετινή Απεργιακή Εργατική Πρωτομαγιά, μαζί με το σύνθημα που ένωσε τις φωνές των εργαζομένων σε όλη τη χώρα:
«Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»!

Σήμερα η χώρα μας πρωτοστατεί σε πολεμικά εγκλήματα και ξοδεύει μισό εκατομμύριο ημερησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο για την επιχειρησιακή συντήρηση της φρεγάτας «Ύδρα» στην Ερυθρά θάλασσα, για τις πολεμικές μπίζνες των Ελλήνων βιομηχάνων και εφοπλιστών. 

Σήμερα ο κρατικός προϋπολογισμός με το 95% των εσόδων του να προέρχεται από τη ματωμένη φορολογία των λαϊκών στρωμάτων προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές για τους μετόχους και τους ομίλους τους. 

Σήμερα η τεράστια αύξηση του τζίρου στους ενεργειακούς ομίλους, τα super market κ.α. μαζί με όλα τα παραπάνω, οδηγούν στην ακρίβεια και εξανεμίζουν το δικό μας εισόδημα, κάνουν την πρόσβαση μας στην υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, που αντιμετωπίζονται ως εμπορεύματα, απαγορευτική.

Ο κλάδος μας δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στήριξη στον πολιτισμό βαφτίζουν τις απευθείας επιχορηγήσεις των ιδρυμάτων Νιάρχος, Ωνάση και καναλαρχών, ενώ την ίδια στιγμή για τους εργαζόμενους συναδέλφους προβλέπονται ατελείωτα ωράρια, το να είναι κακοπληρωμένοι και χωρίς δικαιώματα. 

Όπως οι συνάδελφοι στο Δημοτικό Ωδείο Χαλκίδας, που δεκαετίες τώρα είναι όμηροι με συμβάσεις ετήσιες, όπως οι συνάδελφοι που απειλήθηκαν με μειώσεις μισθών με βάση το Προεδρικό Διάταγμα 85/22, το οποίο προσπάθησε να ισοβαθμήσει τα πτυχία 12ετών μουσικών σπουδών, με το απολυτήριο λυκείου.

Ιδιωτικές εισπρακτικές λυμαίνονται τα πνευματικά και συγγενικά μας δικαιώματα, την ώρα που οι πραγματικοί δημιουργοί και εκτελεστές μένουν στα αζήτητα.

Πλήρης εγκατάλειψη στη λογική του κόστους/οφέλους ζούμε και όσον αφορά τις πολιτιστικές υποδομές. Η πόλη μας δε διαθέτει κανένα δημόσιο κλειστό συναυλιακό χώρο, ενώ ακόμα και το μοναδικό θέατρο, το θέατρο Παπαδημητρίου, έκλεισε για λόγους ασφαλείας. Το μουσικό σχολείο στεγάζεται σε χώρο ακατάλληλο για τις εκπαιδευτικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και περιμένει από το 2021 τη μεταστέγαση, που αναβλήθηκε και πάλι φέτος.

Τέλος λογοκρισία αντιμετωπίζουν όποιοι στηλιτεύουν μέσα από την τέχνη τους την παραπάνω κατάσταση. Το τραγούδι συγκροτήματος της περιοχής μας που μετά 1 εκατομμύριο προβολές στο διαδίκτυο κατέβηκε με απόφαση του youtube για «παραβίαση πολιτικής», είναι ενδεικτικό για το πώς χειρίζονται οι όμιλοι τα μέσα τους. 

Κερασάκι στην τούρτα ήταν η σχετική κοινοτική οδηγία, ο τρομονόμος που ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία και δίνει τη δυνατότητα σε ανάλογες περιπτώσεις, εκτός από αποκλεισμούς και για ποινική δίωξη, όπως το είδαμε στη Γερμανία και την Ισπανία. 

Από την άλλη βέβαια δε θεωρείται πράξη στήριξης της βίας, οι συναυλίες με ΝΑΤΟικές μπάντες ανά την Ελλάδα ή μια συναυλία της πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η μεγάλη εργοδοσία, οι κυβερνήσεις της, η ΕΕ μπορούν να βρουν το μάστορα τους!

Ο συντονισμός με άλλα σωματεία του κλάδου μας, σωματεία άλλων κλάδων, άλλους φορείς για τα κοινά μας προβλήματα, όπως με τη σχολική στέγη, την υγεία,

Η αλληλεγγύη και η στήριξη, όπως τη δώσαμε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στους αγρότες του μπλόκου Μαντουδίου,

Η δράση και ενασχόληση με όλο το φάσμα της ζωής κάθε εργαζόμενου συναδέλφου, βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, όπως με την κινητοποίηση για το Μουσικό σχολείο, τη δημιουργία ομάδας πολιτισμού στο Αλιβέρι, με τη στήριξη των πλημμυροπαθών συναδέλφων, φέρνει αποτελέσματα!

Αυτή η συνταγή των σημερινών επιτυχιών ανάμεσα στα άλλα κατάφερε να

Ματαιώσει τις αιματοβαμμένες ΝΑΤΟικές συναυλίες

Φέρει την αποζημίωση στους καλλιτέχνες την περίοδο της απαγόρευσης εργασίας

Στείλει μέχρι και σήμερα το Προεδρικό Διάταγμα 85/22 στα σκουπίδια, να συναντήσει το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Κρατήσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ εδώ και 4,5 χρόνια κόντρα σε θεούς και δαίμονες μέσα στη δουλειά τους

Κρατάμε ζωντανό το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

Συνεχίζουμε για
  • Αυξήσεις στους μισθούς & Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  • Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια
  • Να σταματήσουν τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς
  • Να νικήσει ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ
  • Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις
Διεκδικούμε

Την άμεση ολοκλήρωση του νέου σχολικού κτιρίου και την άμεση μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου σε αυτό.

Την άμεση δημιουργία δημόσιου κλειστού συναυλιακού χώρου, με τις κατάλληλες υποδομές, στην πόλη.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...