Συνέντευξη στο Ρ/Σ Κανάλι 1 του Πειραιά και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπαρδούνια παραχώρησε χθες ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης για θέματα επικαιρότητας. Συνοπτικά ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε:
ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ: ….«Είναι παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων δυνάμει του άρθρου 28 του Συντάγματος. Η χώρα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις διεθνείς ευρωπαϊκές συμβάσεις, άρα να δέχεται και τα παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων.
Στην πραγματικότητα σήμερα λειτουργούν τα κολλέγια τριετούς φοίτησης. Ουσιαστικά δηλαδή η αντιπολίτευση αρνείται μια πραγματικότητα που υπάρχει σήμερα»…..
ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ……«Σίγουρα δεν είπε κανείς ότι το πρόβλημα λύθηκε, είναι γεγονός βέβαια ότι σε τέσσερις χιλιάδες περίπου κωδικούς έχουν υποχωρήσει οι τιμές, όμως κανείς δεν έχει πει ότι το πρόβλημα λύθηκε, ελπίζουμε τα μεγάλα προβλήματα να ανήκουν στο χθες και να μην είναι στο αύριο.
Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία αποκλιμάκωση των τιμών, η προσπάθεια της Κυβέρνησης προς τα εκεί κατατείνει, γνωρίζετε και τα μέτρα τα οποία έχει λάβει και τους ελέγχους τους οποίους κάνει με μεγάλη αυστηρότητα, έτσι ώστε να πατάξει φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Ήδη, στην ενέργεια έχουμε αποκλιμάκωση, θεωρούμε ότι και στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν δείγματα που καταδεικνύουν ότι θα υπάρξει μελλοντικά μια αποκλιμάκωση των τιμών.
Όμως, η Κυβέρνηση οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι και μεγάλη προσπάθεια κάνει και ενισχύει τους μισθούς. Σίγουρα είναι πολλοί οι παράγοντες ξέρετε που μας οδήγησαν εδώ και βέβαια δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι το βρίσκουν ως ευκαιρία να αισχροκερδήσουν.
Αυτό συμβαίνει σε ένα βαθμό, αλλά τώρα θα αντιληφθούν όλοι ότι η χώρα μας δεν είναι μπανανία, ότι έχει αυστηρούς νόμους και αυστηρούς κανόνες και ότι εν πάση περιπτώσει θα κληθούν, όπως ήδη κάνουν, να πληρώσουν μεγάλα πρόστιμα, εκεί που πράγματι οι έλεγχοι θα δείξουν ότι κάποιοι αισχροκερδούν.
Περαιτέρω, αποτελεί δέσμευση ότι ο μισθός μέχρι το τέλος της θητείας θα έχει φτάσει ο κατώτατος στα 950€, ο μέσος μισθός γύρω στα 1.500€ και θα έχουμε και ακόμα μεγαλύτερη μείωση φόρων. Αυτά είναι κάποια μέτρα τα οποία θα παραμείνουν να ενισχύουν το εισόδημα του πολίτη και μετά την ακρίβεια γιατί δεν μπορεί να παραμένει για πολύ ακόμα.
ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: ….«Αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε καταρχήν είναι να αναγνωρίσουμε ότι η Εκκλησία στήριξε την Ελλάδα σε όλες τις δύσκολες στιγμές, σε όλες τις δύσκολες φάσεις, ακόμα και στα δύσκολα μνημονιακά χρόνια συνέδραμε.
Συνέβη και στην περιοχή μου, εγώ τότε ήμουν Δήμαρχος και έβλεπα πόσο στήριζε η Εκκλησία τους φτωχούς ανθρώπους, τους αναξιοπαθούντες, τους μη έχοντες.
Από εκεί και πέρα βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι και σεβαστές οι απόψεις της και η στάση της εκκλησίας.
Όχι βέβαια οι ακρότητες που συμβαίνουν σε ορισμένες περιπτώσεις, γιατί σε κάθε περίπτωση η Εκκλησία δεν παύει να είναι μία Κοινωνία Αγάπης, που δέχεται όλο τον κόσμο και τον αγκαλιάζει, αγκαλιάζει ακόμα και τους παραβατικούς και τους αμαρτωλούς, πολλώ δε μάλλον κάποιον ο οποίος έχει μία άλλη άποψη πολιτική ή φιλοσοφική….».
ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ….«Θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για μέτρα στήριξης του αγροτικού πληθυσμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό για να παραμείνει ανταγωνιστικός ο πρωτογενής τομέας, για την διατροφική επάρκεια, αλλά κυρίως και για μην ερημώσει η ύπαιθρος.
Μία από τις σημαντικότερες πτυχές του δημογραφικού είναι η αστικοποίηση του πληθυσμού. Αυτό είναι ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης, καθώς ο πλούτος όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και στην περίοδο , προ των μνημονίων, που υπήρχε μεγαλύτερο περιθώριο, συγκεντρωνόταν κατά 80% στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Έτσι, σήμερα η επαρχία δεν έχει υποδομές, ούτε βέβαια επενδύσεις. Άρα είναι θέμα κινήτρων και στήριξης του αγροτικού εισοδήματος και της υπαίθρου»…..
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ: ….«Ναι κοιτάξτε, το βλέπουμε και γενικά στην Ευρώπη δεν είναι μόνο στη χώρα μας, ότι γενικά έχει μία άνοδο η ακροδεξιά. Σίγουρα κάποιοι αναζητούν εύκολες λύσεις στα προβλήματά τους, στο λαϊκισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας.
Νομίζω ότι δεν είναι αυτή η λύση και ότι θα πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να διατηρήσουμε τα κεκτημένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι ξέρετε ότι οι δυνάμεις αυτές σε όλη την Ευρώπη της ακροδεξιάς, ο βασικός τους σκοπός είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα νομίζω οι Ευρωεκλογές από μόνες τους, πρέπει να κατατείνουν σε αυτό, στη στήριξη του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, να υποστηριχτούν δηλαδή οι δυνάμεις οι οποίες πιστεύουν στην Ευρώπη και που πιστεύουν ότι μέσα στην Ευρώπη και η κάθε χώρα, ιδιαίτερα η Ελλάδα, που έχει προβλήματα από το παρελθόν διαρθρωτικά, θα μπορεί να έχει ένα καλύτερο μέλλον, από το να βρεθεί μόνη της στο κόσμο»….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου