Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Χαλκίδας: Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 28 Φλεβάρη

ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ – 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ή τα κέρδη τους Ή οι ζωές μας

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, Στο σούπερ μάρκετ, στην αποθήκη, στο μαγαζί, στο γραφείο, στην παροχή υπηρεσίας, που εργάζεσαι με κάθε λογής σύμβαση εργασίας, ωράριο, που μπορεί να κυνηγάς μέρα με τη μέρα το μεροκάματο.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε καλεί σε μια πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύσσει μέσα στο Φλεβάρη προκειμένου να συζητήσουμε να ανταλλάξουμε προβληματισμούς και σκέψεις, να προγραμματίσουμε τη δράση μας σε κάθε κατάστημα, σούπερ μάρκετ, αποθήκη, γραφείο:

· Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας

· Για ανθρώπινα ωράρια, για να έχουμε τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ για εμάς,

· Για ξεπάγωμα των τριετιών για όλους τους εργαζόμενους, χωρίς προϋποθέσεις και αναδρομικά από το 2012

· Για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα αντικατοπτρίζουν αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα στη δουλειά μας

· Για ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας

· Για μέτρα προστασίας της υγείας μας μέσα και έξω από τη δουλειά, για τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς μας.

Συμμετέχουμε στις συσκέψεις του σωματείου μας,

Ø για νέους εργαζόμενουςτην

Κυριακή 11/2/2024, στις 11πμ στοκαφέPLANB(παραλία Χαλκίδας)και

Ø με συναδέλφους από σούπερ μάρκετ την

Κυριακή 25/2/2024, στις6μμ στοκαφέ Τέχνης Δρώμενα (Ιφιγένειας 8Α)

Ενώνουμε τη φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας με συναδέλφους από άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 Φλεβάρη στη Χαλκίδα!

Οργανωνόμαστε και απαντάμε 
  • σε αυτή την ασφυκτική κατάσταση που ζούμε με το μισθό που δεν φτάνει να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες, στα ωράρια και τα προγράμματα μας που διαμορφώνονται όπως βολεύει την εργοδοσία στερώντας μας την ξεκούραση, εμποδίζοντας το χρόνο με τις οικογένειές μας. Στα ticketsκαι τα bonus που δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας και δεν ανταποκρίνονται στις αυξήσεις που έχουμε ανάγκη τώρα στο μισθό μας.
  • στις απλήρωτες και ανασφάλιστες ώρες δουλειάς
  • στην εντατικοποίηση, στη δουλειά από πόστο σε πόστο
  • σε αυτό που θέλουν να περάσουν ως «κανονικότητα», τις 13 ώρες δουλειάς κάθε μέρα, με κάθε μορφή ευέλικτης απασχόλησης, τη δουλειά 7 ημέρες την εβδομάδα.
  • στο νέο κύμα πλειστηριασμών που παίρνει τα σπίτια ακόμα και από οικογένειες ΑΜΕΑ και χαμηλοσυνταξιούχων
  • n στην ακρίβεια που καλπάζει, την κοροϊδία των πολύχρωμων τιμολογίων στην ενέργεια.
Στις 28 Φλεβάρη γινόμαστε η φωνή
  • των θυμάτων από το έγκλημα στα Τέμπη, για να αποδοθούν ευθύνες στην εγκληματική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων που έκαναν τον σιδηρόδρομο πεδίο κερδοφορίας για τους λίγους και ρώσικη ρουλέτα για εμάς και τα παιδιά μας.Γινόμαστε η φωνή της μάνας που ζητάει δικαίωση και όχι άλλη μια συγκάλυψη!
  • των 179 εργατών που έχασαν την ζωή τους το 2023 στο μεροκάματο!

Στις 28 Φλεβάρη είμαστε στο πλάι των παιδιών μας μαθητών και σπουδαστών που απαιτούν δημόσιο – δωρεάν πανεπιστήμιο, σχολείο που να μορφώνει και να μην είναι ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, προσθέτοντας ακόμη ένα βαρίδι στο οικογενειακό εισόδημα.

Δυναμώνουμε το σωματείο μας, γινόμαστε πιο δυνατοί, σπάμε τον φόβο και διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη εδώ και τώρα!

Απαιτούμε:
  • Αυξήσεις στους μισθούς μας ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Ο κατώτερος μισθός να είναι 900€ και να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να υπάρχει ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες. Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας
  • Να υπάρξει καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και να μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, των καυσίμων και στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...