Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση 28η GULFOOD 2024

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην Δ.Ε. Τροφίμων και Ποτών – πλην αλκοολούχων- «28η GULFOOD 2024», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2024, στον Εκθεσιακό χώρο World Trade Center, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

To Ντουμπάι διαθέτει στρατηγική θέση στην Εγγύς Ανατολή και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα παγκοσμίως, αποτελώντας πύλη σε αγορές μεγαλύτερες του 1δις καταναλωτών, περιλαμβάνοντας αυτές της Μέσης Ανατολής, της Ν. Ασίας, καθώς και της Βορείου και Ανατολικής Αφρικής. 

Με την εγχώρια παραγωγή να καλύπτει ένα ελάχιστο ποσοστό της εσωτερικής κατανάλωσης, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξαρτώνται κατά 80% από τις εισαγωγές τροφίμων, με κύριους εισαγωγείς την Ευρώπη και την Ασία.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου - Enterprise Greece, οργάνωσε και συντόνισε την επιχειρηματική αποστολή των 7 επιχειρήσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που συμμετείχαν στο Εθνικό Περίπτερο, δίνοντας έτσι στους διεθνείς επισκέπτες -κυρίως εμπόρους και εισαγωγείς - την δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα της Στερεοελλαδίτικης γης. 

Οι επιχειρηματίες της ΠΣΕ πραγματοποίησαν πολυάριθμες εμπορικές επαφές που οδήγησαν στην σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και στην ανανέωση υφιστάμενων συμβολαίων.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Η.Α.Ε. και κυβερνήτης του Ντουμπάι Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ο εξοχότατος Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης, ο Πρόξενος κ. Βασίλειος Θεοχαρίδης και ο γραμματέας ΟΕΥ Α’ κ. Δημήτριος Θωμόπουλος. 

Τις επιχειρήσεις της Π.Ε. Εύβοιας υποστήριξε περαιτέρω το Επιμελητήριο Εύβοιας, το οποίο εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από τους κ.κ. Ι. Σταθόπουλο και Β. Βαρελά.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης ανέφερε « η έκθεση GULFOOD αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πύλες εισόδου των στερεοελλαδίτικων προϊόντων στην αγορά της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο, και είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες εμπορικών συναντήσεων για τις στερεοελλαδίτικες επιχειρήσεις που επιθυμούν να έχουν παρουσία στην Αραβική Χερσόνησο και την Μέση Ανατολή εν γένει, καθώς την επισκέπτονται κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες εμπόρων και εισαγωγέων. 

Με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, στηρίζουμε τις επιχειρήσεις και τα στερεοελλαδίτικα προϊόντα, ώστε να έχουν μια δυναμική παρουσία σε premium αγορές όπως είναι αυτή των Η.Α.Ε. 

Για ακόμα μια χρονιά συμμετείχαμε στην έκθεση με επιχειρήσεις που είναι leaders στον τομέα τους και τα μηνύματα που λάβαμε είναι άκρως ενθαρρυντικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί των εταιρειών της Περιφέρειας μας, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω το εξωστρεφές αποτύπωμα των επιχειρήσεων μας.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...