Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Κύμης Αλιβερίου: Σχόλιο για τη "Λευκή Νύχτα" στο Αλιβέρι

Άλλη μια φορά η περίοδος των γιορτών θα μετατραπεί σε ατελείωτο Μαραθώνιο ξεθεώματος στη δουλειά για μικρούς επαγγελματίες και εμποροϋπαλλήλους με την ελπίδα για ένα καλύτερο εισόδημα ώστε να βγει ο δύσκολος χειμώνας που έχουμε μπροστά.

Βεβαίως, ο κόσμος δεν ψωνίζει όχι γιατί δεν έχει χρόνο και το διευρυμένο ωράριο των ημερών αυτών θα τον βοηθήσει, αλλά γιατί δεν έχει εισόδημα λόγω των χαμηλών μισθών και συντάξεων, λόγω της μεγάλης ακρίβειας ειδικά στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Σε αυτόν το Μαραθώνιο εντάσσεται και η Λευκή Νύχτα που διοργανώνεται στο Αλιβέρι το Σάββατο 9/12 η οποία συνοδεύεται με παράταση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων από τις 18:30 έως τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα, το «εορταστικό ωράριο».

Η παράταση του ωραρίου και ουσιαστικά η κατάργηση του, είναι μια τακτική που προωθούν οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα super market, με τη στήριξη των Κυβερνήσεων, για να μεγαλώσουν τα κέρδη τους εντείνοντας την εκμετάλλευση των εμποροϋπαλλήλων και βγάζοντας από τη μέση τα μικρά εμπορικά που δε μπορούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που καταργείται το ωράριο και η Κυριακή Αργία οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και επιστήμονες αντιμετωπίζονται ως φοροφυγάδες και με το νέο φορολογικό της Κυβέρνησης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων και των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, δε συναίνεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πραγματοποίηση της «Λευκής Νύχτας» στο Αλιβέρι. Καλούμε τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στον κλάδο του εμπορίου να διεκδικήσουν οργανωμένα τα δικαιώματά τους για:

Καμιά κατάργηση του σταθερού ωραρίου και νομοθετική κατοχύρωσης της Κυριακάτικης Αργίας.

Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ για τους μικρούς επαγγελματίες. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου. Διαγραφή μέρος των χρεών στις τράπεζες.

Κατάργηση των έμμεσων φόρων σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα και το νερό και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, με ουσιαστική αύξηση μισθών,

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Κώστας Κέκης
Κώστας Καρτελιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...