Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Λαϊκής Συσπείρωσης Καρύστου: Να συζητηθεί το θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στην πρόσκληση που λάβαμε την Παρασκευή 1/12 για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 7/12, ανάμεσα στα θέματα, δεν συμπεριλαμβάνεται το σημαντικότατο για την περιοχή μας θέμα, αυτό της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καρύστου.

Η Δημοτική Αρχή, με μια απαράδεκτη κίνηση, απαξιώνει το αίτημα 35 συλλόγων και φορέων του Δήμου μας για να συζητηθεί το θέμα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο! Αίτημα που είχε καταθέσει και η Λαϊκή Συσπείρωση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Απαξιώνει τους εκατοντάδες συντοπίτες μας που συγκεντρώθηκαν στο Νοσοκομείο Καρύστου και στο «Γιοκάλειο Ίδρυμα» διεκδικώντας την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου κόντρα στην υποβάθμιση που ήδη υφίσταται!

Με αυτό τον τρόπο η Δημοτική Αρχή παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ της πολιτικής που υποβαθμίζει την Υγεία και το Νοσοκομείο Καρύστου.

Βέβαια, ο αγώνας των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας συνεχίζεται και ήδη έχει τα πρώτα αποτελέσματα με το διορισμό Διοικητή και τη δέσμευση θέσεων στην επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας.

Καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να αποδεχθεί, έστω και τώρα, το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων για το Νοσοκομείο και σε «ορθή επανάληψη» της πρόσκλησης: (α) να συμπεριλάβει ως πρώτο θέμα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και (β) να μετατρέψει τη συνεδρίαση σε δια ζώσης από τηλεδιάσκεψη.

Ακόμα και αν το αίτημα αυτό δε γίνει αποδεκτό η Λαϊκή Συσπείρωση δεσμεύεται να θέσει ως έκτακτο θέμα την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και τα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής στη συνεδρίαση της 7ης Δεκέμβρη.

Υ.Γ.: Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε ξεχάσει από πότε έχει να πραγματοποιηθεί δια ζώσης συνεδρίαση. Άραγε και την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης θα την πραγματοποιήσει η Δημοτική Αρχή;

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Δημήτρης Παρασκευάς
Δημοτικός Σύμβουλος Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...