Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Ιστιαίας - Αιδηψού: Δημοτικά τέλη "σφαγείο" ψήφισε η δημοτική αρχή

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΖΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ, ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΦΑΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η Διοίκηση Κοντζιά, παρά τις παρεμβάσεις, την διαμαρτυρία κόσμου, δεν δίστασε να μας χαρατσώσει με τις υπέρογκες αυξήσεις στα Δημοτικά τέλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 29/11/2023.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε μάχη με τους συμβούλους της, με παρεμβάσεις, κάλεσε σε διαμαρτυρία, να μην περάσουν οι αυξήσεις, ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ και ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ την κατάπτυστη απόφαση.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Διοίκησης και ο ίδιος ο Δήμαρχος Κοντζιάς δεν δίστασαν να στείλουν αντιλαϊκό λογαριασμό εκατοντάδων ευρώ στις λαϊκές οικογένειες του δήμου μας, με αυξήσεις 80% στον ηλεκτροφωτισμό και 145% στο νερό.

Οι ισχυρισμοί τηςΔημοτικής Αρχής για σταθερά τέλη επί πολλά χρόνια είναι ανυπόστατες. Είναι ανυπόστατες γιατί οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες έχουν υποστεί πολλές μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις όλα αυτά τα χρόνια από τα μνημόνια και δεν έχουν πάρει τίποτα πίσω. 

Άρα το ότι τα τέλη έμειναν σταθερά δε λέει το παραμικρό, αφού οι μισθοί μειώθηκαν. Σήμερα, και ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, η ακρίβεια σαρώνει, η φοροληστεία της κυβέρνησης μεγαλώνει. 

Η δημοτική αρχή, πλήρως εναρμονισμένη με την κυβέρνηση της ΝΔ, μας φορτώνει κι άλλα βάρη. Τα έξοδα από παντού αυξάνουν, δεν αντέχουμε να πληρώσουμε κι άλλα, και μάλιστα για τα αυτονόητα όπως το φως και το νερό.

Συνάδελφε επαγγελματία, στην περιοχή της Ιστιαίας:

· Στο μικρό κατάστημά σου 80τμ με 30κυβικά κατανάλωση το χρόνο, μέχρι τώρα πλήρωνες 1.8€ ανά τμ για τον ηλεκτροφωτισμό – δηλαδή σύνολο 144 ευρώ , πάγιο νερού 12,5 ευρώ και κατανάλωση νερού 8,7 ευρώ με τιμή κμ στα 0,29 ευρώ. Συνολικά λοιπόν πλήρωνες 165 ευρώ.

· Με τις αναπροσαρμογές της δημοτικής αρχής Κοντζιά το 2024 θα πληρώσεις: 4€/τμ για τον ηλεκτροφωτισμό – δηλαδή σύνολο 320 ευρώ, πάγιο νερού 68 ευρώ και κατανάλωση νερού 18 ευρώ με τιμή κμ στα 0,6 ευρώ. 

Σύνολο λοιπόν η Δημοτική αρχή σε βάζει να πληρώσεις 406 ευρώ. Από το πουθενά σου ήρθε ένα μπιλιετάκι 241 ευρώ επιπλέον το χρόνο με τις αποφάσεις της Δημοτικής αρχής, δηλαδή ένα ακόμα νοίκι.

Εννοείται πως αυτά πολλαπλασιάζονται όταν μιλήσουμε για μεγαλύτερα καταστήματα, με μεγαλύτερες καταναλώσεις, για ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ο.κ. Αντίστοιχα είναι ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Συντοπίτη που μένεις στην Ιστιαία:

· Στο σπίτι των 80τμ με 300 περίπου κυβικά νερό το χρόνο, μέχρι τώρα πλήρωνες 1,2€ ανά τμ για τον ηλεκτροφωτισμό – δηλαδή σύνολο 96 ευρώ , πάγιο νερού 12,5 ευρώ και κατανάλωση νερού 133 ευρώ με τιμή κμ στα 0,29 ευρώ που ανέβαινε αναλόγως της κατανάλωσης. Σύνολο λοιπόν πλήρωνες 241 ευρώ.

· Με τις αναπροσαρμογές της Δημοτικής αρχής Κοντζιά το 2024 θα πληρώσεις: 2€/τμ για τον ηλεκτροφωτισμό – δηλαδή σύνολο 160 ευρώ, πάγιο νερού 68 ευρώ και κατανάλωση νερού 226 ευρώ με τιμή κμ στα 0,6 ευρώ και 0,8 ευρώ. Σύνολο λοιπόν η Δημοτική αρχή σε βάζει να πληρώσεις 454 ευρώ. Από το πουθενά σου ήρθε ένα μπιλιετάκι 213 ευρώ επιπλέον το χρόνο με τις αποφάσεις της Δημοτικής αρχής, δηλαδή ένας ΕΝΦΙΑ.

Αυτά πολλαπλασιάζονται αν μιλήσουμε για περισσότερα τετραγωνικά ή/και για δεύτερο σπίτι. Αντίστοιχα είναι σε ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ. Αν στην παραπάνω οικογένεια ένα μέλος είναι επαγγελματίας, το συνολικό ετήσιο χαράτσι ανεβαίνει αθροιστικά πάνω από τα 450 ευρώ τη χρονιά.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΖΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΦΑΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.

Δεν περισσεύουν σε κανέναν μας, και μάλιστα για υπηρεσίες που τις έχουμε πληρώσει πάρα πολλές φορές και τις δικαιούμαστε.

ΩΣ ΕΔΩ. Η αναπροσαρμογή των τελών να παρθεί πίσω.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ.

Διεκδικούμε:

· Γενναία μείωση των Δημοτικών Τελών έως και κατάργησή τους, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας, αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Πλήρης απαλλαγή για τις ειδικές κατηγορίες (ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους).

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
Επικεφαλής: Β. Παπασωτηρίου,
Δ. Σύμβουλοι: Θ. Καμαράτος, Α. Μιχαηλίδης, Μ. Ραχιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...