Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ζεμπίλης: Αναλαμβάνει άμεσα νέος διοικητής στο Νοσοκομείο Καρύστου ο κ. Δημήτριος Σαραβάνος

Ο νέος Αν. διοικητής του Διόκλειου Νοσοκομείου Καρύστου κ. Δημήτριος Σαραβάνος αναλαμβάνει άμεσα τα νέα του καθήκοντα. 

Αυτή ήταν η δέσμευση του υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Βουλευτή Εύβοιας Θανάση Ζεμπίλη κατά την συνάντηση τους στο Υπουργείο Υγείας. 

Ο κ. Ζεμπίλης θεωρεί σημαντική την άμεση πλήρωση της θέσης του διοικητή του Νοσοκομείου, ώστε όλοι μαζί, διοίκηση, προσωπικό, τοπικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, βουλευτές να δώσουν τη μάχη με ενότητα και σύμπνοια για την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου. 

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των δομών υγείας της Εύβοιας. 

Πέραν από τις προβλεπόμενες θέσεις στην προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων σε άγονες και νησιωτικές περιοχές (1 θέση παθολόγου στη Κάρυστο και 1 θέση ΤΕΠ στη Χαλκίδα) και τη λίστα των επικουρικών ιατρών (Ορθοπαιδικός στη Κάρυστο) ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την γενναία ενίσχυση σε προσωπικό των δομών υγείας της Εύβοιας από την μεγάλη προκήρυξη για κάλυψη προσωπικού του Ιανουαρίου 2024. 

Στη συνέχεια, ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη της χώρας θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η ιδιαίτερη γεωμορφολογία, η νησιωτικότητα και η έλλειψη υποδομών προσβασιμότητας στην Π.Ε. Εύβοιας. 

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να ενισχυθούν τα τρία νοσοκομεία, αλλά και το σύνολο των κέντρων υγείας και του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Σκύρου. 

Οι κκ Χρυσοχοΐδης και Ζεμπίλης συμφώνησαν να έχουν νέο ραντεβού στις αρχές του νέου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...