Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο Καρύστου

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Καρύστου γι αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της πόλης, πολλούς μήνες τώρα.

Μετά την παραίτηση του κ. Μίχα από την ηγεσία του ιδρύματος το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από το πρωτοφανες καθεστώς της προσωρινής διοίκησης.

Πρέπει να είναι το μοναδικό κρατικό ίδρυμα στη χώρα στο οποίο η κυβέρνηση, για εντελώς άγνωστους λόγους, δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό νέου διοικητή.

Ταυτόχρονα, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό διαρκώς μεγαλώνουν με συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών και δίχως να καλύπτονται οι κενές θέσεις.

Αντίστοιχα μοιάζει να είναι και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου.

Ο λαός της Νοτίου Ευβοίας έχει νωπή στη μνήμη του την προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου πριν μερικά χρόνια και σε όλους η κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα σήμερα ξυπνά άσχημες μνήμες.

Οι κάτοικοι της Καρυστίας σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που οδηγεί στο μαρασμό και το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Θεωρούμε απαραίτητη τη συζήτηση του σημαντικού αυτού θέματος στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο και την αναληψη απ τη μερία του Δήμου Καρύστου των απαραίτητων πρωτοβουλιών.

Ο.Μ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕΡΑ 25
Ο.Μ. ΕΥΒΟΙΑΣ ΛΑΕ – ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Περιφερειακή Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...