Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου: Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ Μαρμαρίου

Από το πρωί βρίσκεται στην κινητοποίηση των κατοίκων του Μαρμαρίου ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, από όπου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους του Μαρμαρίου που άλλη μια φορά παλεύουν για να κρατήσουν το κατάστημα των ΕΛΤΑ στον τόπο τους.

Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, με μόνο κριτήριο την κερδοφορία της επιχείρησης επιδιώκει να κλείσει το κατάστημα του Μαρμαρίου, όπως δεκάδες ακόμα, χωρίς να υπολογίζει ότι οι κάτοικοι του Μαρμαρίου και των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Μαρμαρίου θα αναγκαστούν να σπαταλούν χρόνο και χρήμα για να εξυπηρετηθούν, χωρίς να υπολογίζουν τους εργαζόμενους απειλώντας με απόλυση μια συμβασιούχο εργαζόμενη από το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Ν. Στύρα.

Έχουν μεγάλες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όπως τα ΕΛΤΑ και όχι τις ανάγκες των πολλών. Μαζί έχουν εντάξει την ένταξη των ΕΛΤΑ στο "Υπερταμείο", μαζί έχουν εγκρίνει το σχέδιο κλεισίματος καταστημάτων και απόλυσης συμβασιούχων για να γίνει πιο ελκυστική η πώληση σε "στρατηγικό επενδυτή".

Καλούμε τη διοίκηση των ΕΛΤΑ να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος Μαρμαρίου και για απόλυση μιας εργαζόμενης στο κατάστημα των Ν. Στύρων.

Οι κάτοικοι του Μαρμαρίου με τον αγώνα τους κράτησαν το ταχυδρομείο ανοιχτό το 2019 όταν η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΖΑ επεδίωξε και πάλι να το κλείσει. Έτσι και τώρα μόνο ο αγώνας των κατοίκων μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για να μην κλείσει ούτε και τώρα το ταχυδρομείο στο Μαρμάρι».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...