Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Περιοδεία Λουκά Αποστολίδη σε Μαρμάρι, Κάρυστο και τα Στύρα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Λουκάς Αποστολίδης συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε την Παρασκευή 29.9.2023 , το Μαρμάρι, την Κάρυστο και τα Στύρα. 

Μίλησε με πολλούς πολίτες οι οποίοι του μετέφεραν τις αγωνίες τους για την εγκατάλειψη της Καρυστίας και την διαιώνιση των προβλημάτων της που παραμένουν άλυτα παρά τις υποσχέσεις όπως το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής, του υπερκορεσμού στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων που συγκρούεται με άλλες παραδοσιακές παραγωγικές δραστηριότητες όπως η κτηνοτροφία αλλά και ο τουρισμός και η αυθαίρετη μείωση των δρομολογίων Μαρμάρι Ραφήνα τους χειμερινούς μήνες που εντείνει την απομόνωση της Καρυστίας από την Αττική. 

Στην Κάρυστο μίλησε σε συνάντηση φίλων της παράταξης και πολιτών και παρουσία το πρόγραμμά του για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναφερόμενος και στα ζητήματα της Καρυστίας προαναγγέλλοντας πολιτικές για την άρση της απομόνωσης, την ανάπτυξη και την διεκδίκηση ειδικού προγράμματος αναπτυξιακών κινήτρων για την Καρυστία, ενώ έμφαση έδωσε σε προτάσεις ενεργειακής δημοκρατίας συντασσόμενος με την διεκδίκηση των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας για να σταματήσει η εγκατάσταση νέων αιολικών πάρκων στην Νότια Καρυστία. 

Επίσης επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Μαρμαρίου, το Δημαρχείο και το Νοσοκομείο Καρύστου όπου συνάντησε το υγειονομικό προσωπικό που του μετέφερε την αγωνία για το μέλλον του Νοσοκομείου καθώς επί έξι μήνες στερείται Διοίκησης. Στην Κάρυστο συνάντηση εκτός των πολιτών και επιφανείς πρώην Αυτοδιοικητικούς όπως οι πρώην Δήμαρχοι Γιώργος Τσολάκης και Χρήστος Παπαχατζής, ο πρώην Πρόεδρος Μαρμαρίου Αντώνης Ζαφείρης αλλά και ο πρώην Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας Θανάσης Ζαφείρης και ο πρώην υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γκίκας, η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Κιούκη ενώ στα Στύρα συνάντησε και συζήτησε με τον πρώην Δήμαρχο Στυρέων Ζαχαρία Λέκα.

Το απόγευμα ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Κύμη όπου συνάντησε φίλους της παράταξης και περιόδευσε την αγορά της Κύμης όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους πολίτες γύρω από τα προβλήματα της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε στα Χάνια Αυλωναρίου τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Δήμου Αυλώνος AVALONA, όπου συνάντησε και μίλησε με τις συνεταιρίστριες και την πρόεδρο του Συνεταιρισμού Σοφία Χροναίου και εξέφρασε την στήριξη της υπό την Ηγεσία του επόμενης Περιφερειακής Αρχής, τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και γενικότερα στο συνεταιριστικό κίνημα και την κοινωνική οικονομία.

Τέλος στις 19:30 μμ μίλησε σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου αναπτύσσοντας το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της παράταξης, τις θεσμικές προτάσεις και κατέληξε στις ειδικότερες πολιτικές όπως η πρόταση για το μεγάλο τεχνολογικό πάρκο στην Ριτσώνα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση Προγραμμάτων Ανάπτυξης με ειδικά κίνητρα για την Εύβοια και ιδιαίτερα την Βόρεια Εύβοια και την Καρυστία. Μεταξύ των μέτρων για την προστασία του υδάτινου αποθέματος της περιφέρειας περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση και αξιοποίηση του Φράγματος των Μανικίων.

Μεταξύ των παρόντων στην ομιλία στο Αλιβέρι ήταν ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς, ο πρώην Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σπύρος Γιατράς, η πρώην Δήμαρχος Ταμυνέων Κατερίνα Καράπα ενώ τον Λουκά Αποστολίδη προλόγισαν η Βουλευτής Ευβοίας Κατερίνα Καζάνη και ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ευβοίας Δημήτρης Παπαβασιλείου.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...